Najnovije vesti

ZBOG EKSPLICITNIH PORUKA ŠTIĆENICI: Pokrenuti disciplinski postupci protiv dvoje zaposlenih u domu u Mladenovcu
Danijela Ranković, Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

POSLE PISANJA KURIRA

ZBOG EKSPLICITNIH PORUKA ŠTIĆENICI: Pokrenuti disciplinski postupci protiv dvoje zaposlenih u domu u Mladenovcu

Društvo

Inspekcija utvrdila da je dvoje zaposlenih zabranjeno postupalo s korisnicom Gerontološkog centra u Mladenovcu

Posle pisanja Kurira o Danijeli Ranković (44), korisnici Gerontološkog centra u Mladenovcu, koja je prijavila doktora te ustanove Igora Vargu za uznemiravanje seksualnim porukama, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izvršilo je inspekcijski nadzor u toj ustanovi i utvrdilo da je tu došlo do zabranjenog postupanja dvoje zaposlenih u zaštiti korisnice.

- Direktorka Gerontološkog centra je sprovela disciplinske postupke i ustanova je u kontinuiranom kontaktu sa organom starateljstva - Centrom za socijalni rad u Varvarinu, radi planiranja mera u zaštiti korisnice, prvenstveno sa ciljem zaštite njenog integriteta i dostojanstva - saopštili su za Kurir iz nadležnog ministarstva.

Dodaju da je korisnica pod privremenim starateljstvom stručnog radnika Centra za socijalni rad u Varvarinu te da će taj centar odlučiti o njenoj daljoj zaštiti. Ko su zaposleni koji su "zabranjeno postupali" sa štićenicom doma u Mladenovcu, iz ministarstva nisu saopštili, a na isto pitanje nismo dobili odgovor ni od rukovodstva Gerontološkog centra.

Podsetimo, korisnica ovog doma Danijela Ranković, koja je tamo smeštena kad je ostala nepokretna posle povrede kuka, početkom oktobra je u ispovesti za Kurir optužila dr Igora Vargu da joj slao neprimerene seksualne poruke, u kojima je komentarisao njeno telo i sugerisao da želi da ima "trojku" s njom i doktorkom Zoranom, koja ju je lečila. Pisao joj je i kad je imao seks i s kim.

Danijela u strahu

Hoće da me izbace iz doma

Uprkos reagovanju nadležnih, Danijela Ranković je u strahu da će je izbaciti iz doma u Mladenovcu jer je optužbe protiv lekara iznela u javnost.

- Trpim pritiske od uprave doma. Ako me izbace, ne znam gde ću. Ne mogu da radim jer mi kuk nije operisan, hodam pomoću štapa, nemam ni da platim krov nad glavom, jer nemam primanje - rekla je ona za Kurir i dodala da je traženo da Centar za socijalni rad više nema delimično starateljstvo nad njom.

Iz Centra za socijalni rad u Varvarinu za Kurir su potvrdili da je u toku postupak vanrednog preispitivanja potrebe za privremenom starateljskom zaštitom ove štićenice, ali napominju da starateljska zaštita (stalna ili privremena) nije uslov za korišćenje usluge smeštaja u ustanovi socijalne zaštite.

Danijela Ranković
foto: Kurir televizija, Facebook

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track