POKUPILI PARE I ZATVORILI KLINIKU: Protiv doktora kome je Violeta unapred platila 10.000 evra za silikone podneta KRIVIČNA PRIJAVA
Foto: Privatna Arhiva

PREVARA

POKUPILI PARE I ZATVORILI KLINIKU: Protiv doktora kome je Violeta unapred platila 10.000 evra za silikone podneta KRIVIČNA PRIJAVA

Društvo -

Nakon što se Violeta Vaci (42) iz Subotice požalila Kuriru da je hirurgu dr D. S. iz jedne beogradske klinike za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (ime klinike poznato redakciji) 25. januara ove godine unapred platila 10.000 evra za ugradnju silikona u grudi i liposukciju, a da je on nakon toga nikad nije operisao, ekipa Kurira je otišla na adresu klinike i tamo nije pronašla nikoga.

Na vili u kojoj se prema adresi dostupnoj na Instagram nalogu klinike ona nalazi nema nijedan vidljivi natpis niti reklama za nju, osim jedva vidljivom imenu na interfonu. Više puta smo pozvonili, ali niko nije otvarao vrata. Kapija je bila zaključana.

Violeta Vaci
foto: Privatna Arhiva

- Koliko ja znam tu nema više nikoga. Nedavno sam čuo da je bolnica već neko vreme u raspadu i da zbog toga ne dolaze više pacijenti - rekao nam je jedan od komšija.

Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) navedeno je da je klinika i dalje u aktivnom statuisu obveznika, a advokat Violete Vaci rekao je za Kurir da je pre nego što je podneo opomenu pred tužbu proverio finansijsko stanje klinike: - Otkrio sam da je račun blokiran i da ima dugovanje od 5.866.531 dinara. Tada sam poslao poruku hirurgu D. S. Iako se do tada doktor uredno i ljubazno javljao na moje pozive i govorio da Violeta treba da sačeka da joj budu vraćene pare, od tog trenutka se više nije javljao na telefon. Protiv njega je podneta krivična prijava za krivično delo prevara iz Člana 208 st. 3 gde je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Podsetimo, Violeta je za Kurir ispričala da je D. S. nakon što je uzeo novac tri puta odlagao operaciju. Juče smo je ponovo pozvali, nakon što smo bili na adresi klinike. Kazala je da joj se D. S. nije javljao ni posle objavljenog teksta u Kuriru.

- Ja se i dalje nadam da će mi dug biti vraćen. Pošto je moj advokat otkrio da je protiv njega podneto još 30 prijava nadam se da će se još neko od prevarenih javiti kako bismo zajedničkim snagama uspeli da isteramo pravdu.

Kurir.rs/ Aleksandra Kocić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja