STRAVA! 20 ĐAKA IZ ARANĐELOVCA SE OTROVALO UŽINOM KOJU SU KUPILI U DVORIŠTU ŠKOLE Mališani povraćali po ceo dan, bili na infuziji!
Otrovana deca u bolnici u Aranđelovcu, Foto: Privatna arhiva

OPASNO!

STRAVA! 20 ĐAKA IZ ARANĐELOVCA SE OTROVALO UŽINOM KOJU SU KUPILI U DVORIŠTU ŠKOLE Mališani povraćali po ceo dan, bili na infuziji!

Društvo -

Učenici i jedna nastavnica OŠ "Sveti Sava" u Aranđelovcu zatražili su medicinsku pomoć nakon što su pojeli užinu, mališani bili na infuziji, sanitarna inspekcija odmah zatvorila objekat

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Aranđelovcu prošlog utorka je od užine, i to piletine i kroasana, otrovano oko 20 učenika i jedna nastavnica, saznaje Kurir.

Majka jednog dečaka navodi da su deca užinu kupila u lokalu koji pod zakupom posluje unutar školskog dvorišta, a dan nakon što se bolnica u tom gradu napunila decom, lokal je zatvorila sanitarna inspekcija!

T. M. kaže da je njen sin (14) tog 19. oktobra pozvao oca iz škole, rekao mu da povraća, kao i da nema snage da hoda do kuće.

- Dete je prvo povraćalo u školi, a onda i u kolima, iako do kuće imamo dva minuta vožnje. Pomislili smo da može da bude koronavirus. U domu zdravlja sam najpre pitala šta da radim s njim jer je dotad povratio već 20 puta i jedva stoji na nogama! Rečeno nam je da već imaju dečaka koji je u veoma lošem stanju i da je dete odvedemo u Opštu bolnicu u Aranđelovcu - ispričala nam je i dodala da sin nije prestajao da povraća.

Kada su stigli svojim kolima u bolnicu, sanitet je dovezao dečaka koji je bio veoma loše, a koji je zapravo drug iz razreda njenog deteta!

- Bili smo ispred bolnice, posle 15 minuta stigao je i njihov treći drug u istom stanju. Za sat vremena stiglo ih je još troje. Mi majke smo se gledale u šoku i pitale decu šta su jela - ispričala je ona.

U medicinskom izveštaju maloletnog sina naše sagovornice stoji da je dečak pojeo slatku kiflu iz pekare u školskom dvorištu i da su tegobe krenule sat vremena kasnije. Takođe je navedeno da je o slučaju obavešten epidemiolog. Naša sagovornica kaže da su deca završila kod lekara sa istim simptomima - povraćanjem, dijarejom i temperaturom. Ona dodaje da je slika iz bolnice bila strašna.

- Deca su iscrpljena spavala po krevetima, roditeljima u krilu. Uzeti su brisevi, a doktorka mi je rekla da sumnja da je u pitanju stafilokoka - rekla je ona. Iz Opšte bolnice u Aranđelovcu nismo uspeli da dobijemo informaciju o broju hospitalizovane dece, kao ni o uzroku ovog trovanja, jer je zamenica direktora bila u operacionoj sali, a direktor na bolovanju. Takođe, probali smo da stupimo u kontakt sa sanitarnom inspekcijom nadležnom za ovo područje, ali se na njihove brojeve telefona do zaključenja ovog broja niko nije javljao.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track