UČESNICI OD 8 DO 84 GODINE: Održan planinarski maršna Jastrepcu, 60. po redu
Foto: Ž.M.

zdrav život

UČESNICI OD 8 DO 84 GODINE: Održan planinarski maršna Jastrepcu, 60. po redu

Srbija -

Šezdeseti jubilarni Jastrebački marš organizovao je Planinarsko-sportski klub (PSK) “Jastrebac” iz Kruševca , a imao je status republičke akcije Planinarskog saveza Srbije.

-Oko 150 planinara iz 11 klubova iz cele Srbije imao je izbor od dve staze, a trebalo je osvojiti vrh Bela stena (1.256 m). Jedna staza je bila dugačka 11 km sa usponom od 750 m, a dužina druge je bila 8 km sa usponom 400 m. Nakon završetka planinarenja za sve učesnike priređen je zajednički ručak - planinarski pasulj iz kazana i druženje učesnika marša u Planinarskom domu “Žarko Žarić”. Tradicija ovog marša duga je šest decenija, nikada nije prekidan niti odlagan, a ovaj je bio čak i po kiši, kaže Ljubiša Zdravković, predsednik PSK “Jastrebac” iz Kruševca.

planinari
foto: Ž.M.

Najmlađi učesnik Marša je imao 8 godina, a najstariji 84 godine. Učesnici marša su pripadnici svih struktura od učenika do penzionera. Na maršu su učestvovali planinari iz Aleksinca, Jagodine, Trstenika, Vranja, Novog Sada, Šapca, Kraljeva, Leskovca, Paraćina i Kruševca.

Polazak i finiš marša bio je u Planinarskom domu.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track