OKTOBARSKA IZLOŽBA U KRUŠEVCU: Ove godine tema obeležavanja značajnog jubileja - 650. godina od osnivanja grada
Foto: Ž.M.

umetnost

OKTOBARSKA IZLOŽBA U KRUŠEVCU: Ove godine tema obeležavanja značajnog jubileja - 650. godina od osnivanja grada

Srbija -

Oktobarska izložba 2021. u Kruševcu je organizovana u u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i uz poštovanje mera opreza. Oktobarska izložba tradicionalno je usmerena ka godišnjem predstavljanju najnovijih ostvarenja kruševačkih umetnika, ističući značaj kontinuiranog likovnog stvaranja i izlaganja, kao i jačanja pozicije umetnika na lokalnoj, ali i široj umetničkoj sceni. Poslednjih decenija koncepcija Oktobarske izložbe postavljana je tematski, problemski, bavi se aktuelnim pitanjima savremene umetnosti, sa namerom da podstiče i predstavlja aktuelnu umetničku produkciju.

Oktobarska izložba
foto: Ž.M.

Ove godine tema Oktobarske izložbe u znaku je obeležavanja značajnog jubileja - 650. godina od osnivanja Kruševca, kao srpske prestonice Cara Lazara.

Na ovogodišnjoj Oktobarskoj izložbi zastupljeno je 27 radova u različitim tehnikama i medijima, 16 autora: Slobodan Milosavljević Gane, Dejan Aksentijević, Goran Vukadinović, Milutin Gajić, Zoran Komatinović, Snežana Ljušić, Biljana Mišić, Ivan Mišić, Ivan Petrović, Marko Petrović, Jovanka Rašović, Jelena Rubil, Ana Savić, Jelena Stojković, Marija Ćirić i Darko Čikarić.

Izložba je otvorena do 5. novembra, a kustos je Jelena Pavlović.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track