SERTIFIKATI URODILI PLODOM: Tri puta više vakcinisanih dnevno zbog kovid propusnica!
Foto: Printscreen/RTS, Instagram

poboljšanje

SERTIFIKATI URODILI PLODOM: Tri puta više vakcinisanih dnevno zbog kovid propusnica!

Društvo -

Procenat vakcinisanih u prestonici na dnevnom nivou povećan je više od tri puta nakon uvođenja kovid propusnica za ulazak u ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru posle 22 sata, čemu svedoči i jučerašnje masovno pelcovanje studenata na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a veće interesovanje građana za imunizaciju beleži se i u Nišu i ostalim gradovima Srbije.

Premijerka Ana Brnabić juče je u Kragujevcu poručila da važenje kovid sertifikata neće biti produženo.

Ana Brnabić, Kovid propusnice, Krizni štab, korona mere, mere protiv korone
foto: Kurir TV, Shutterstock

- Vakcinacija je odgovor na pandemiju i tu imamo, polako, rast - prešli smo 55 odsto vakcinisanih i to je ono što je najvažnije. Zasad neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata. Mi opet idemo i sa striktnim inspekcijama za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom tamo gde je nemoguće držati distancu - rekla je ona.

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je juče za Betu da su kovid propusnice motivisale Nišlije da se vakcinišu.

- Pre uvođenja kovid propusnica za dobijanje prve doze dnevno se javljalo 150 do 200 ljudi, a poslednjih dana njih oko 300. Prvu dozu sada uglavnom primaju mlađi ljudi koji rade u večernjim satima - rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je juče da je u prestonici procenat vakcinisanih na dnevnom nivou povećan više od tri puta nakon uvođenja kovid propusnica.

Minja Subota, Komemoracija, Goran Vesić
foto: Zorana Jevtić

- Prekjuče je vakcinisano 7.716 građana, a pre tri, četiri nedelje smo imali oko 2.000 vakcinisanih dnevno. Na povećanje broja vakcinisanih su uticale ne samo kovid propusnice već i porast broja zaraženih - ocenio je Vesić za RTS i dodao da se većina ugostitelja pridržava mera da posle 22 sata gosti moraju imati kovid propusnice, ali da ima i onih koji su skratili radno vreme.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove saopštili su za portal Telegraf da su tokom kontrole ugostitelja prethodne noći izdata tri prekršajna naloga u iznosu od po 300.000 dinara za pravna lica i tri prekršajna naloga od po 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track