ANTIVAKSERI BI SADA I DA UBIJAJU: Muškarac nožem napao ekipu Hitne pomoći jer nije hteo da stavi masku
Foto: T.S./Kurir

POLARIZACIJA SVE VEĆa

ANTIVAKSERI BI SADA I DA UBIJAJU: Muškarac nožem napao ekipu Hitne pomoći jer nije hteo da stavi masku

Društvo -

Jedan muškarac u Beogradu juče je nožem nasrnuo na ekipu Hitne pomoći, koja je došla da mu ukaže pomoć, i to samo zato što su ga zamolili da stavi masku!

Ovo je samo poslednji u nizu agresivnih ispada onih koji ne veruju u vakcine i mere.

Antivakcinaši su organizovali proteste, pojavljivali se ispred stanova članova kriznog štaba, pretili im, a sagovornici Kurira upozoravaju da podržavaoci teorija zavera postaju sve agresivniji i opasniji i da bi sličnih napada moglo da bude sve više. Posledice bi mogle biti i fatalne!

Do na­pa­da na eki­pu Hi­t­ne po­mo­ći, u ko­joj su bi­li te­h­ni­čar Ra­j­ko Mi­r­ko­vić i dr Ve­sna Su­bo­tić, do­šlo je oko pet uju­tru, u Bu­le­va­ru des­po­ta Ste­fa­na.

- Pa­ci­jent je dva pu­ta zvao Hi­t­nu po­moć. Pr­vi put je do­bio sa­vet, ali je dru­gi put le­kar na cen­tra­li pro­ce­nio da eki­pa tre­ba da iza­đe na te­ren. Po­ziv je pri­mljen u 4.37 i eki­pa je ne­što pre pet sa­ti bi­la na po­zi­vu. Pa­ci­jent se ža­lio na bol u gru­di­ma, a ra­ni­je je već imao je­dan in­fa­r­kt. Eki­pa je do­šla, i dok mu je do­k­to­r­ka me­ri­la pri­ti­sak, pa­ci­jent je po­čeo da ka­šlje. Te­h­ni­čar ga je za­mo­lio da sta­vi ma­sku - pri­ča za Ku­rir dr Iva­na Ste­fa­no­vić iz Hi­t­ne po­mo­ći.

Pa­ci­jent ni­je že­leo da po­slu­ša sa­vet i po­čeo je ve­r­bal­no da ih ma­l­tre­ti­ra.

- Go­vo­rio im je sva­šta - da su ova­kvi i ona­kvi, da su ma­ske glu­post, da su bo­to­vi... Eki­pa na to ni­je rea­go­va­la, po­ku­ša­li su da ga umi­re i po­no­vi­li da sta­vi ma­sku. A on­da je on u ne­kom tre­nu­t­ku ot­pri­li­ke re­kao: „Daj mi nož sve da ih po­bi­jem!“ Sa­g­nuo se, od­ne­kud izvu­kao nož i kre­nuo na njih. Te­h­ni­čar ga je uhva­tio za ru­ke, uspeo da sklo­ni do­k­to­r­ku i da mu odu­z­me oru­ž­je. Po­zva­li su MUP i iza­šli, a na­če­l­ni­ca je pa­ci­jen­ta po­no­vo po­zva­la i pi­ta­la ga da li tre­ba da do­đe dru­ga eki­pa, od­bio je - obja­šnja­va dr Ste­fa­no­vić i do­da­je da su do­k­to­r­ka i te­h­ni­čar na­kon in­ci­den­ta bi­li vr­lo uzne­mi­re­ni i pod stre­som.

Mi­ni­star zdra­vlja Zla­ti­bor Lo­n­čar re­kao je da će dr­ža­va pre­du­ze­ti sve da se sva­ki sli­čan slu­čaj ma­k­si­mal­no san­k­cio­ni­še:

- Kra­j­nje je vre­me da se odlu­či­mo da li ho­će­mo da nas le­če pro­fe­sio­na­l­ci, le­ka­ri ili da ve­ru­je­mo dru­štve­nim mre­ža­ma i la­ži­ma ko­je se pla­si­ra­ju!

Pret­hod­nih da­na su se an­ti­va­k­ci­na­ši iži­vlja­va­li i ispred do­mo­va dr Pre­dra­ga Ko­na i dr Bra­ni­sla­va Tio­do­ro­vi­ća, gde su uzvi­ki­va­li uvred­lji­ve pa­ro­le, ali im i pre­ti­li za­tvo­rom, a vi­ru­so­logu dr Mi­lan­ku Še­kleru poručivali da „metak rešava problem“. Šekler je juče za TV Pr­va re­kao da se „bo­m­bo­ni­ce ko­je pre­te i ko­ji­ma su usta pu­na kr­vi i na­si­lja za­pra­vo pla­še ‘bo­ce’“ i da su „ci­ca­ma­ce ka­da se ra­zbo­le“, a psi­hi­ja­tar dr Ivi­ca Mla­de­no­vić ka­že za Ku­rir da se bo­ji da će bi­ti sve vi­še agre­si­v­nih rea­k­ci­ja an­ti­va­k­ci­na­ša:

- Ni­su to sve an­ti­va­k­se­ri. Da bi bio an­ti­va­k­ser, mo­raš da znaš šta je va­k­ci­na­ci­ja. To su slu­đe­ni lju­di ko­ji su po­dlo­žni teo­ri­ja­ma za­ve­re. Bo­jim se da će po­la­ri­za­ci­ja ko­ja je na­sta­la u sve­tu, pa i kod nas, do­ve­sti do sve ve­ćeg bro­ja im­pu­l­si­v­no-agre­si­v­nih rea­k­ci­ja, a na me­ti će bi­ti i lju­di ko­ji ni­su ni kri­vi ni du­žni.

Aleksandar Vulin
foto: Kurir
Štampano izdanje 28.10.2021.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

KORONA RAZARA DECU, ONLAJN NASTAVA SVE IZVESNIJA

Sve teže kliničke slike kod mališana, četvoro dece na respiratoru!

ZNATNO OSIPANJE ČLANSTVA NARODNE STRANKE

Vuka Jeremića napušta sve veći broj članova

U STRAHU! SRBI SA SEVERA KOSMETA ZABRINUTI

Albanci bi srpsko pitanje da reše po ustaškom modelu!

RATNO HUŠKANJE! BAKIR IZETBEGOVIĆ IZAZIVA SUKOBE

Ako ljudi hoće da žive, moraju biti spremni da umiru!

DETALJI NAPADA NA EKIPU HITNE POMOĆI

Pacijent vikao da su MASKE GLUPOST, da su lekari botovi, a onda izvadio NOŽ!

PSIHIJATAR O PROTESTIMA I NAPADIMA ANTIVAKSERA

Svet je polarizovan! Bojim se da će agresivnih reakcija biti sve više!

SERTIFIKATI URODILI PLODOM

Tri puta više vakcinisanih dnevno zbog kovid propusnica!

KRIMI-VEZA

Jovan Vukotić otkrio da mu je o glavi radila ista grupa koja je ubila Mišu Ognjanovića!

OTAC DEČAKA KOJI JE UPAO U JAMU

Hvala komšiji Vidoju što mi je spasao sina!

OTKRIVENA TAJNA NAJLEPŠE CECINE BALADE

Ovo sigurno niste znali o Kukavici!

HASAN: SAŠA POPOVIĆ I MILE BAS MI DUGUJU 500.000 €!

Dudić ZA KURIR oktrio dogovor sa direktorom GRANDA!

ČITAOCI TRAŽE MOMČILA PETROVIĆA, BAKMANA, BEĆKOVIĆA I MILICU VUČKOVIĆ

Istražujemo šta se najbolje prodaje u knjižarama

SVETSKI PRIZNATA SRPSKA UMETNICA IZLAŽE U BEOGRADU

Gala Čaki i njenih 15 fantastičnih životinja

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track