Najnovije vesti

DIREKTOR AGENCIJE TRAVELLAND O VAUČERIMA: Grčkog ministra turizma ČASTIM 150.000 EVRA ako hotelijeri vrate pare Srbima ove godine!
Miloš Jovović, Foto: Privatna arhiva

miloš jovović o Vraćanju novca uplaćenih aranžmana

DIREKTOR AGENCIJE TRAVELLAND O VAUČERIMA: Grčkog ministra turizma ČASTIM 150.000 EVRA ako hotelijeri vrate pare Srbima ove godine!

Društvo

Direktor turističke agencije Travelland Miloš Jovović upozorava da je nerealno i besmisleno očekivati da grčki hotelijeri vrate novac srpskim agencijama, kao što su najavili zvaničnici iz Atine! Izjava grčkog ministra turizma da će vratiti novac srpskim agencijama je utopijska, jer su oni u ogromnim problemima.

Pojedini turisti još čekaju povraćaj novca uplaćenih aranžmana u Grčkoj. Iz turističkih agencija poručuju da se strpe ili da iskoriste priliku za korišćenje vaučera.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić tvrdi da nije tačno da je iskorišćeno samo 50 odsto zamenskih vaučera za putovanja, već da taj procenat iznosi 70 i navela da će neke zemlje produžiti rok važenja ovih vaučera a neke neće.

Matić je, gostujući na RTS-u, navela da je od svog grčkog kolege dobila informaciju da njihova uredba o zamenskim putovanjima neće biti produžena.

Za razliku od Grčke, neke druge zemlje kao što su Italija, Francuska, Španija, Bugarska i Malta će produžiti rok, pa će vaučeri moći da se iskoriste i sledeće godine.

S druge strane, direktor turističke agencije Travelland Miloš Jovović rekao je za Kurir da je zahvalan na bilateralnim odnosima koje je ministarka sredila, ali da su oni došli u minut do 12.

"Ništa nije bilo normalno ove sezone, a prošlu nismo ni radili već imali troškove od preko 100 miliona dinara. Mora se naći rešenje za sve ili ništa, jer je situacija katastrofalna", kaže Jovović.

On tvrdi da se odluka ne može odlagati za zemlje pojedinačno.

"Verujem da su Grci iz ministarstva rekli gospođi Matić da nema nikakvih problema. Ali joj nisu rekli da su ljudi u Grčkoj gladni, pogotovo posle katastrofa i požara (još uvek žive u šatorima) i da se vlasnici agencija i objekata ubijaju na nedeljnom nivou. Verujem da kolega iz grčkog ministarstva nema tih problema. Ali, evo, nudim javnu nagodbu! Ko ima magiju naplate dugova kako pričaju, častiću grčkog ministra turizma sa 150.000 evra ako hotelijeri vrate pare Srbima", rekao je na kraju direktor Travellanda Miloš Jovović.

On je predložio ministru da, pošto dobije 150.000 evra da podeli pare grčkim beskućnicima koji su ostali bez krova nad glavom posle velikih požara koji su pogodili egejsku obalu ove godine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track