DR JANKOVIĆ OŠTRO O ANTIVAKSERIMA: Potpuno su bili svesni da ni Pavlovićeva mast ni Teslino oružje ne mogu sprečiti kovid!
Foto: Ana Paunković, Shutterstock

pogubnE posledice neodgovornih pojedinaca

DR JANKOVIĆ OŠTRO O ANTIVAKSERIMA: Potpuno su bili svesni da ni Pavlovićeva mast ni Teslino oružje ne mogu sprečiti kovid!

Društvo -

Protivnici vakcina i mera za suzbijanje korona virusa prethodnih dana organizovali su proteste, dolazili ispred zgrada članova kriznog štaba i vređali ih, a u sredu je jedan pacijent čak napao nožem ekipu hitne pomoć samo zato što su ga zamolili da stavi masku.

Prof. dr Radmilo Janković, anesteziolog i zamenik direktora UKC Niš kaže za Kurir da je "polarizacija atmosfere u društvu posledica, pre svega, krajnje neodgovornog ponašanja pojedinaca, medicinskih profesionalaca, koji su ne vodeći računa o magnitudi društvene krize, sa krajnje nejasnim motivima, doprli do velikog broja zbunjenih i zaplašenih ljudi, zatečenih krizom koja je pogodila čitavu planetu".

- Njihova odgovornost je ogromna. Nažalost, rezultat takvog "koketiranja" i "zavođenja" bilo je uvećanje ljudske nesreće. Račun za takvu neodgovornost će se kad tad ispostaviti. Potpuno su bili svesni da Pavlovićeva mast, ivermektin, stostruko veće doze vitamina D, Teslino oružje budućnosti i putovanje kroz vreme niti mogu sprečiti niti lečiti kovid 19. Rezultat je, nažalost, surov - zaključuje dr Janković.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja