RTS RASPISAO KONKURS: Traži direktora Radio Beograda
Foto: Stefan Jokić

na 4 godine

RTS RASPISAO KONKURS: Traži direktora Radio Beograda

Društvo -

BEOGRAD - Javni medijski servis, Radio-televizija Srbije (RTS), raspisala je danas konkurs za imenovanje direktora Radio Beograda i glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda, na period od četiri godine.

Medju uslovima konkursa za direktora Radio Beograda, kako je navedeno, ; su visoka stručna sprema ili master, najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima, znanje jednog svetskog jezika, poznavanje tehnologije proizvodnje i pružanja audio-vizelnih medijskih usluga i usluga radija, navedeno je u oglasu u dnevnom listu "Politika".

Za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda uslovi su isti, osim što se traži najamanje sedam godina na uredničkim poslovima.

Precizirano je i da kandidati za ove dve pozicije ne mogu biti nosioci javne funkcije, niti funkcije u političkoj stranci.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od objavljivanja konkursa.

Upravni odbor RTS-a će imenovati direktora Radio Beograda i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, a o rezultatima konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track