NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 6.217 novozaraženih, preminulo 65 pacijenata
Foto: Ana Paunković, Shutterstock, screenshot

korona brojke

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 6.217 novozaraženih, preminulo 65 pacijenata

Društvo -

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 22.574 građana od kojih je 6.217 novozaraženih.

Preminula su 65 pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 277 obolelih.

live blog
foto: screenshot

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 23.474 građana, od koji je 6.697 bilo novozaraženo. Preminula su 63 pacijenta, a na respiratorima bilo 275 obolelih.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model nastave primenjuje u šest lokalnih samouprava.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, od ponedeljka 1. novembra, godine drugi (kombinovani) model će se primenjivati u srednjim školama na teritoriji šest lokalnih samouprava Veliko Gradište, Vrnjačka Banja, Beograd, Kula, Niš i Šabac.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je ministarstvo spremno da prihvati predlog o produženju jesenjeg raspusta, ali da planovi sprovodjenja tog raspusta još uvek nisu doneti pre zvanične potvrde na sednici Kriznog štaba za suzbijanje pandemije kovida-19."Ukoliko objedninimo mere koje će biti predmet rasprave na sednici (Kriznog štaba), bilo bi potrebno da se razmisli o modelu produženog jesenjeg raspusta da bi se napravila jedna pauza", rekao je Ružić novinarima u zgradi Ministarstva prosvete.

(Kurir.rs)

00:36

U Pančevu za vikend sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Svoj rad predstaviće 140 udruženja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track