U ANTIVAKSERSKOJ VIBER GRUPI 11.500 GRAĐANA: Sebe i porodicu od korone leče ivermektinom, a daju ga i DECI OD PET GODINA!
Foto: brisanje

NE VERUJU U VAKCINU, A KLJUKAJU se VETERINARSKIM LEKOM

U ANTIVAKSERSKOJ VIBER GRUPI 11.500 GRAĐANA: Sebe i porodicu od korone leče ivermektinom, a daju ga i DECI OD PET GODINA!

Društvo -

Dok antivakseri u Srbiji sumnjaju u bezbednost vakcina protiv korone, oni se, istovremeno masovno kljukaju ivermektinom, lekom koji se koristi u veterinarskoj medicini za lečenje parazitskih bolesti kod goveda, ovaca i svinja! Savete kako da koriste ivermektin razmenjuju na opskurnoj viber grupi, koja trenutno broji oko 11.500 članova, a da stvar bude gora, ovaj lek, nepriznat u Srbiji za lečenje kovida, daju i svojim najmilijima, među kojima ima i srčanih bolesnika, onkoloških pacijenata, ali i dece!

- Otac ima ugrađene stentove i od terapije uzima kardiopirin, plaviks i konkor. Zanima me da li sme uzimati ivermektin preventivno i na koji način? - pita jedna članica viber grupe "Ivermektin preporuke" svoje istomišljenike, a da nebuloza bude veća na ovoj grupi savete traže čak i neki zdravstveni radnici:

Ivermektin
foto: printskrin

- Treba mi pomoć. Medicinska sestra sam. Suprug od petka ima temperaturu oko 38. Pio je panklav, ali je otišlo na 39, pa smo uključili longacef. Tri dana longacefa, danas četvrti dan, temperatura i dalje preko 39. Sve vreme pije i ivermektin 0,4 po kilogramu. Neće kod lekara. Suvo kašljuca. Juče mu radila nalaze. Šta bih mogla da mu uključim pored longacefa? Hvala puno - pita ona.

Posebno uznemirujući je post žene koja je ivermektin davala preventivno svom detetu, jer joj je "suprug kao pozitivan na nešto".

- Suprug je kao pozitivan na nešto. Od prvog dana temperature je počeo sa ivermektinom i svim suplementima. Ja uzimam preventivnu dozu. Dete od 5,5 godina se žalilo na glavobolju i njemu smo dali preventivnu dozu dva dana - ispričala je ona, dok je druga majka pitala članove da li njena ćerka, koja je dobila kovid, sme da pije ivermektin s obzirom da su joj "lekari u bolnici rekli da nikako ne pije taj lek".

Ivermektin
foto: printskrin

Nažalost, ima i onih kojima se stanje, nakon korišćenja ivermektina, pogoršalo, ali nekima i to nije dovoljno da odustanu od kockanja sa životom.

- Prvi dan sam popila 1,6 ml tečnog ivermektina, drugi dan tri tablete makedonskog od 3 mg - mučnina, vrtoglavica, gadljivost, metalni ukus u ustima, nesnosna glavobolja. Treći dan pet tableta od tri miligrama i halucinacije, košmarni snovi, ispadaju mi predmeti iz ruku. Uz njega pijem Pancef 400. Verovatno sam omašila doziranje. Šta da radim dalje? - pita jedna žena, dok se druga pita da li je bela stolica normalna nakon osam dana korišćenja leka.

Ivermektin
foto: printskrin

Prof. dr Slobodan Janković, klinički farmakolog podseća za Kurir da upotreba ivermektina nije preporučena ni u američke, evropskim, ni našim smernicama:

prof. dr Slobodan Janković
foto: privatna arhiva

- Svi lekovi imaju i neželjena dejstva, a ona u određenom procentu mogu biti i jako ozbiljna. Niko ne zna kada će taj procenat baš njega da snađe i nikome se ne preporučuje da na svoju ruku koristi lekove koji nisu zvanično odobreni za tu indikaciju.

Diler ivermektina

Cena je 1.200 dinara

Na sumanutoj viber grupi se dele i saveti u kojim apotekama se Ivermektin može nabaviti bez recepta, ali se dele i brojevi telefona "dilera" koji ga prodaju. Kurir je jednog i pozvao, predstavivši se kao zainteresovani kupac.

- Ovo vam nije lek. Ivermektin zapravo obustavlja širenje virusa i onda telo stvori šansu da se brani. Pljuju ga oni koji ne znaju šta je, a u stvari vrlo je efikasan - poručio nam je muškarac koji se javio i objasnio kako se koristi:

- Čim se pojavi neka temperatura, prehlada, nešto... uzmi šest komada ako imaš 80 kila, pet ako imaš 50, a osam ako imaš 110 kila. Tabla od deset tableta od tri miligrama je 1.200 dinara, stiže za dva, tri dana...

(Kurir.rs/Ružica Kantar)

Bonus video:

01:43

Dr Stevanović za trend protiv vakcina optužio profesora Nestorovića i Ivanovskog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track