MINISTAR VULIN SE SASTAO SA BONELIJEM: Razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti upravljanja iregularnim migracijama
Foto: Mup Srbije

razgovor

MINISTAR VULIN SE SASTAO SA BONELIJEM: Razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti upravljanja iregularnim migracijama

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa Frančeskom Boneli, šefom predstavništva UNHCR-a u Srbiji, o unapređenju saradnje u oblasti upravljanja iregularnim migracijama.

Ministar Vulin istakao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa UNHCR-om i zahvalio se Boneli na neutralnoj poziciji koju imaju povodom statusa Kosova i Metohije.

Naglasio je da su od velikog značaja za Ministarstvo unutrašnjih poslova donacije UNHCR-a, organizovane obuke za pripadnike MUP-a, kao i njihova pomoć u kontinuiranom unapređenju naših kapaciteta u vezi sa upravljanjem ilegalnim migracijama.

Aleksandar Vulin
foto: Mup Srbije

Boneli je pohvalila dosadašnje napore Republike Srbije u upravljanju migrantskom krizom, u čemu je, kako je rekla, pokazala humanost i odgovoran pristup.

Istakla je da je UNHCR spreman da pomogne u jačanju kapaciteta MUP-a u oblasti azila i nadgledanja granice i pozvala predstavnike MUP-a da 14. decembra ove godine u Skupštini Srbije prisustvuju događaju povodom 70 godina od usvajanja Konvencije o statusu izbeglica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track