OTKRIVA SE SVE VIŠE LAŽNIH KOVID SERTIFIKATA: Ako falsifikujete ili koristite tuđu kovid propusnicu MOŽETE DA ZAGLAVITE ROBIJU!
Foto: Damir Dervišagić

kazna

OTKRIVA SE SVE VIŠE LAŽNIH KOVID SERTIFIKATA: Ako falsifikujete ili koristite tuđu kovid propusnicu MOŽETE DA ZAGLAVITE ROBIJU!

Društvo -

Rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu komunalne milicije Ranko Šekularac upozorio je da je primetna zloupotreba kovid propusnica, njihovog falsifikovanja i korišćenja tuđih isprava.

- Komunalna milicija je ovlašćena da osobu za koju se utvrdi da nema validan zeleni sertifikat udalji iz objekta. Ta osoba za nas nema sertifikat. Međutim, to lice je u riziku da iz jedne prekršajne odgovornosti pređe na teren krivične odgovornosti ukoliko se dokaže da je na neki način falsifikovalo ispravu, tj. zeleni sertifikat - kazao je Šekularac za TV Prva i istakao da i svaki kovid redar može da obavesti nadležno tužilaštvo ili policiju ukoliko posumnja u verodostojnost nekog dokumenta.

kovid propusnice, kovid propusnica
foto: Printscreen/RTS

Advokat Nemanja Injac istakao je za Kurir da se falsifikovanje kovid sertifikata podvodi pod krivično delo falsifikovanja isprave člana 355 stava 2 Krivičnog zakonika:

- Zaprećena kazna za ovo krivično delo je od tri meseca do pet godina zatvora. Ukoliko gost lokala ne poseduje kovid propusnicu, piše se i prekršajni nalog od 5.000 dinara, dok je kazna za kovid redara 30.000.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track