03:19

KOVID SERTIFIKATI: Gde ćemo moći da putujemo?

ograničenja

DŽABA SMO SE PONADALI! FAJZER KAO TREĆA DOZA NEĆE OLAKŠATI PUTOVANJA: Seničić za Kurir o vakcinama koje se priznaju u Evropi

Društvo -

Pojedini građani koji su primili dve doze "Sinofarmove" ili "Sputnjikove" vakcine ponadali su se da će, ako kao treću dozu prime cepivo "Fajzera", "Astra Zeneke" ili "Moderne", moći lakše da putuju u zemlje Evropske unije koje ne priznaju te vakcine, ali Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta" kaže za Kurir da za sada nema takvih naznaka.

- Za sada nema nikakvih informacija na tu temu, ali, s obzirom da zemlje koje priznaju samo vakcine koje su došle iz Evrope i SAD, insistiraju da putnci imaju najmanje dve doze tih vakcina, to znači da jedna doza, data kao buster, za sada ne olakšava putovanja.

Turisti koji su primili "Sinofarm" ili "Sputnjik" vakcinu neće moći da uđu u zemlje koje ih ne prihvataju - kaže Seničić i dodaje da se to pre svega odnosi na "Sputnjik", koji i dalje veliki broj zemalja Evropske unije ne prihvata, dok je sa "Sinofarmom" daleko bolja situacija.

Kurir.rs/R. K.

Bonus video:

03:19

KOVID SERTIFIKATI: Gde ćemo moći da putujemo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track