BOLNICA U KRUŠEVCU REAGOVALA NA PISANJE KURIRA O DVOJE LEKARA KOJI OBMANJUJU LJUDE IVERMEKTINOM: Činjenice dostavljene nadležnima
Foto: Ž.M.

sproveden postupak

BOLNICA U KRUŠEVCU REAGOVALA NA PISANJE KURIRA O DVOJE LEKARA KOJI OBMANJUJU LJUDE IVERMEKTINOM: Činjenice dostavljene nadležnima

Društvo -

Posle pisanja Kurira da dvoje lekara u Opštoj bolnici Kruševac, prema navodima pacijenata, savetuju i prepisuju veterinarski lek "ivermektin" pri lečenju korone iako je to zabranjeno, iz te ustanove potvrdili su našem listu da im je anonimnu prijavu sa istim tvrdnjama prosledila i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja.

- Po prijemu je sproveden postupak u cilju provere verodostojnosti datih navoda. Prikupljene činjenice dostavljene su nadležnim organima na dalje postupanje - saopštili su za Kurir iz OB Kruševac, ne precizirajući kakve su činjenice prikupili.

Prema navodima pacijenata (koji su svoje tvrdnje potkrepili fotokopiranim printskrinovima konverzacije unutar Vajber i Fejsbuk grupe i dostavili ih Kuriru), navodno je doktorka (ime poznato redakciji) prepisala taj lek čak na recept i udarila svoj pečat. Pomenuta doktorka je za Kurir to demantovala, tvrdeći da nikad nije prepisala a kamoli savetovala pacijente da uzimaju "ivermektin", kao i da je podnela krivične prijave protiv N. N. osoba zbog lažiranja njenog potpisa i pečata.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track