PREDSEDNICA OPŠTINE BELA CRKVA VIOLETA SIMIĆ: Zahvaljujući Mreži sve smo u kontaktu
Foto: Privatna Arhiva

RODNA RAVNOPRAVNOST

PREDSEDNICA OPŠTINE BELA CRKVA VIOLETA SIMIĆ: Zahvaljujući Mreži sve smo u kontaktu

Društvo -

ističe da s koleginicama razmenjuje primere dobre prakse u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite

Sigurna sam da će Mreža doprineti boljoj saradnji lokalnih samouprava. Pružena nam je mogućnost da putem Mreže razmenjujemo iskustva, ideje, da budemo u neposrednom kontaktu u cilju rešavanja problema, ali i radi realizacije novih projekata u našim lokalnim zajednicama.

Većina vas je došla na čelo lokalnih samouprava u kojima su vaši prethodnici ostavili mnogo nasleđenih problema. Kako izlazite na kraj s tim?

- Svi problemi koji su me sačekali su rešivi, jer oko sebe imam dobar tim. Zajedničkim snagama, i uz podršku viših nivoa vlasti, uspevamo da realizujemo projekte za bolji životni standard naših sugrađana. Bilo je posebno važno da uradimo racionalizaciju rada javnog sektora, što privodimo kraju i od sledeće godine očekujemo znatne uštede kako bismo ta sredstva preusmerili na investicione projekte. Jedan od prioritetnih projekata nam je rekonstrukcija glavne ulice i zaštićenog gradskog jezgra Bele Crkve, a važna nam je i obnova zgrade Muzeja, kao institucije koja baštini najstariju muzejsku delatnost u Vojvodini. Još jedan važan projekat je izgradnja nove sportske sale i rekonstrukcija postojeće male sale u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“. Izašli smo u susret i zahtevima mladih sugrađana i rekonstruisali sportske terene na otvorenom. Budući da je Bela Crkva poznata kao turističko mesto, realizovali smo i niz projekata u cilju unapređenja turističke ponude - nabavili smo atraktivan turistički vozić, radimo uređenje vidikovca Tri krsta i organizujemo niz manifestacija tokom letnje sezone, s akcentom na Belocrkvanski karneval kao najstariji karneval u Srbiji i ovom delu Evrope.

Da li ste vi lično već imali priliku da se obratite svojoj koleginici u drugom gradu ili opštini za pomoć ili savet u rešavanju nekog problema?

- S obzirom na to da se na čelu četiri od osam jedinica lokalne samouprave u Južnom Banatu nalaze žene, redovno komuniciramo među sobom i konsultujemo se u vezi sa određenim problemima s kojima se sve jednako suočavamo. Posebno su nam važni primeri dobre prakse u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite, kako bismo unapredile ove segmente u lokalnim sredinama kojima rukovodimo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track