03:40

VISOKI DRŽAVNI SLUŽBENICI I POLICIJA SARAĐUJU SA MAKROIMA! Cveta jahting prostitucija u Crnoj Gori ŽENE NESTAJU BEZ TRAGA

NAJSTARIJI ZNAT

VISOKI DRŽAVNI SLUŽBENICI I POLICIJA SARAĐUJU SA MAKROIMA! Cveta jahting prostitucija u Crnoj Gori ŽENE NESTAJU BEZ TRAGA

Društvo -

Ljiljana Raičević direktorka sigurne kuće u Podgorici naglasila je da u vreme kada je počela da istražuje o prostituciji u Crnoj Gori naišla na ogromne prepreke.

Ljiljana Raičković
foto: Kurir televizija

- Kada sam 2000. godine otvorila sigurnu kuću za trafikovanje žena i susrela sam se sa ogromnim problemom. Tu je postojao trojni savez koji je sarađivao sa makroima, policija, sudstvo i tužilaštvo. Mnogi muškarci to smatraju normalnim, tu je čitav jedan lanac pomagača sudija, tužilaca i visokih državnih službenika - kaže Ljiljana Raičević.

Ljiljana kaže da je lično išla i izvlačila žene iz prostitucije.

Ljiljana Raičković
foto: Kurir televizija

- Ja sam lično išla po tužilaštvu i pričala sa ženama koje su radile u neverovatnim uslovima. Tu je bilo žena iz cele jugoistočne Evrope, Srbije, Makedonije, kasnije smo Crnogorke pronalazili po Evropi, išla sam za njima, vraćala ih - navela je i dodala da je u Crnoj Gori veoma razvijena jahting prostitucija.

- Jahting prostitucija je dosta poznata i ona ima mnogo prednosti. Puno devojaka je nestajalo, nije im se našao trag. Jahta dođe samo od Hrvatske do Crne Gore, pokupe devojku i niko ne zna da li je ona prešla granicu i gde je završila - navodi Ljiljana Raičević.

Kurir.rs

Bonus video:

01:44

EVO KO JE PEVAČICA O KOJOJ JE PISAO MAKRO MIHAILO: Novinarka Kurira otkriva kakva je Goca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track