08:27

IZ JUTE BRANE PREVOZNIKA KOJI JE NAMUČIO 40 PUTNIKA: Krivac je vozač, prevoznik posluje 30 godina, nikad nisu imali problem

preselo im putovanje

NISU SMELI DA IH OSTAVE GLADNE Putnici iz Srbije DOŽIVELI AGONIJU na putu za Pariz! Latinović: Jedini krivac nemar vozača

Društvo -

Nemar vozača prevoznika "Fudeksa" jedini je krivac za agoniju kroz koju je prošlo 40 putnika koji su se zaputili u Pariz, smatra potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Milan Latinović.

Putnici su, podsetimo, stigli samo do mađarske granice jer je šofer na put krenuo bez vozačke dozvole, usput se se smrzavali i gladovali na graničnim prelazima 15 sati, a na kraju im se autobus i pokvario!

Latinović navodi da nadležni treba da utvrde zbog čega je došlo do kvara na vozilu i da li je bilo tehnički neispravno.

"Ono što iz medija znamo, a to je nepotpuno i neprovereno, jeste da to nije bilo turističko putovanje nego prevoz putnika. Samim tim omogućiće putnicima da putuju na drugo putovanje ili će im novac biti vraćen", objasnio je sagovornik Kurir televizije u jutarnjem programu.

Milan Latinović
foto: Kurir TV

Smatra da i "Fudeks" mora da snosi odgovornost iako je kompanija koja nije poznata po problematičnom poslovanju.

"Na tržištu su duže od 30 godina i prvi put čujem da su imali problem. Nekada dođe i do nesrećnog spleta okolnosti. Da je vozač krenuo sa dozvolom ništa se verovatno ne bi desilo. Dešavalo se da se i novi autobus pokvari na auto-putu. Najvažnije je dati putnicima da dobiju osveženje i sendvič i da budu namireni", ocenio je Latinović.

Prema njegovim rečima, greška "Fudeksa" je ta što su ostavili ljude gladne, a naglašava da su morali da reaguju brže i bolje.

"Ono što uvek prvo savetujemo našim članicama jeste da daju pomoć našim putnicima, da ih smeste i u najkraćem roku obezbede povratak u zemlju ili da ih drugi prevoznik odveze do destinacije ka kojoj su se uputili", zaključio je naš sagovornik.

Fudeks
foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, kontole prevoznika u međunarodnom transportu su česte i rigorozne.

"Na polasku moraju da imaju tehničke prglede, koji su vrlo česti, sve do graničnog prelaza, gde se proverava ispravnost autobusa i da li imaju neophodnu dokumentaciju za boravak u inostranstvu", objasnio je Latinović.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:53

NAJNOVIJA SAZNANJA: Od 1. januara 2022. godine putovanja u EU moguća samo za vakcinisane?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track