NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 1.309 novozaraženih, preminulo 35 pacijenata
Foto: Covid19.rs, Shutterstock

poslednji podaci

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 1.309 novozaraženih, preminulo 35 pacijenata

Društvo -

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 13.068 građana od kojih je 1.309 novozaraženih.

Preminulo je 35 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 179 obolelih.

korona presek, presek stanja, korona
foto: Covid19.rs

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 13.767 građana od kojih je 1.387 bilo pozitivno na korona virus. Preminulo je 38 pacijenata, a na respiratorima bilo 187 obolelih.

Epidemiolog dr Predrag Kon kaže da se pretpostavlja da će buster doza vakcine protiv korona virusa štititi i od omikron soja.

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon kaže da se situacija u Srbiji poboljšava i da krajem sledeće nedelje može da se očekuje da broj novozaraženih padne ispod 1.000.

Navodi da je najznačajnije što je situacija u školama stabilna, kao i da jedino brine činjenica da se omikron varijanta koronavirusa sve više otkriva.

"Omikron pokazuje veliki potencijal, ali se to oboljenje dosad nije pokazalo kao invazivno", naveo je Kon za RTS, napomenuvši da je to, ipak, sve teoretisanje jer stvarnih pokazatelja još nemamo.

Podseća da su uvedene posebne mere za građane koji dolaze iz zemalja u kojima je omikron soj u transmisiji. Oni se na aerodromu testiraju, posle čega idu u karantnske uslove, da bi nakon nedelju dana opet bili testirani i bili u karantinu dve nedelje do negativnog nalaza.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja