NEMOJ NAMERNO DA UTIČEŠ NA MOJ STRAH! Širom Srbije niču plakati, skreće se pažnja na OSOBE SA AUTIZMOM KOJIMA SU PETARDE TRAUMA
Foto: Printscreen/Facebook

NE BACAJ PETARDE

NEMOJ NAMERNO DA UTIČEŠ NA MOJ STRAH! Širom Srbije niču plakati, skreće se pažnja na OSOBE SA AUTIZMOM KOJIMA SU PETARDE TRAUMA

Društvo -

Imajte sluha za na probleme dece sa autizmom i smetnjama u razvoju za vreme novogodišnjih praznika.

Parole “Ne bacaj petarde” i “Uživaj u proslavi praznika ali dozvoli i meni da uživam” našle su se na posterima koji će se narednih dana lepiti u gradovima širom Srbije, kako bi se skrenula pažnja javnosti na probleme dece sa autizmom i smetnjama u razvoju za vreme novogodišnjih praznika.

Svako ko želi da doprinese ovoj maloj zajednici moćiće da izradi postere i zalepi ih u svom komšiluku ili lokalu.

Na plakatima se nalazi detence pored kog velikim slovima piše "Ne bacaj petarde". Tu je i još jedna poruka koja glasi "Nemoj namerno da utičeš na moj strah".

Sezona petardi već sada kreće i mnogo se priča o tome koliko stresa pucanje donosi kućnim ljubimcima i maloj deci, posebno onima sa autizmom.

Još pre nekoliko godina na mrežama je osvanuo snimak devojčice s autizmom i njene reakcije na pucnje koja lomi srce.

„Ovako reaguje većina dece sa autizmom na prasak petarde. Zbog vaših 3 sekundi zadovoljstva. Jel vredno? Jeste srećni? Jel ima neka još jača? Stavi prst na čelo i zamisli da je ovo neko tvoj. Tvoja sestra, ćerka, tvoja ljubav… NE BACAJ PETARDE!“, poručila je jedna korisnica Fejsbuka uz snimak na kojem majka nekoliko minuta pokušava da umiri svoje dete nakon pucnja petarde.

Kurir.rs / S.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track