BIO JE ZAVISNIK OD KOCKE, NA KORAK OD SUICIDA, A SAD POMAŽE UGROŽENOJ DEVOJČICI (13): Nenad kreće u humanitarnu šetnju od 1.300 km
Foto: Privatna Arhiva

lep gest

BIO JE ZAVISNIK OD KOCKE, NA KORAK OD SUICIDA, A SAD POMAŽE UGROŽENOJ DEVOJČICI (13): Nenad kreće u humanitarnu šetnju od 1.300 km

Društvo -

Nenad Maverick Popović, mladi Englez srpskog porekla, odlučio je da šetnjom kroz Srbiju pomogne materijalno ugroženoj porodici trinaestogodišnje Marte Jovčić iz jednog sela u opštini Žabari, ali i da ujedno ukaže na značaj mentalnog zdravlja, koje utiče na opšte zadovoljstvo i uspeh nacije.

- Akciju počinjem 28. decembra, prepešačiću 1.300 kilometara za Martu, malu devojčicu od 13 godina, koja se stara o svojoj familiji i živi u kući od blata bez struje. Želim njenoj familiji da obezbedim bolje uslove, a i njena najveća želja je da ima prostor u kome može da uči i da ne zaostaje sa školom - kaže Nenad Maverick Popović i dodaje:

- Ova akcija potiče iz moje lične životne priče kao neko ko je 13 godina bio zavisnik od kocke i ko se borio sa drugim mentalnim problemima poput PTSD, traumom i pokušajem suicida. Sada je moja borba usmerena na osnaživanje onih kojima je to najpotrebnije, jer ne želim nikome ni približno šta sam ja prošao. Ovakva akcija nikad nije sprovedena u Srbiji pogotovo ne u zimskim uslovima. Trasa će početi na severnoj granici Kelebija i završiti se u Nišu, gde trenutno živim.

Nenad Maverick Popović
foto: Privatna Arhiva

Kako kaže, za teško stanje u kojoj živi mala Marta Jovčić sa svojim bratom i sestrom i bolesnim ocem i majkom saznao je zahvaljujući organizaciji Srbi za Srbe i odmah je doneo odluku da će pronaći način kako da im pomogne.

U gradovima koje bude posećivao tokom šetenje će, u saradnji sa svojim timom i prijateljima organizovati druženja, na kojima će pričati o svom životnom iskustvu, zatim humanitarne turnire, kvizove... Poziva i pojednice i kompanije da pomognu maloj devojčici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track