DR IVO UDOVIČIĆ: Vitamini izbačeni iz terapije kovida jer nemaju efekta! NE VERUJTE REKLAMAMA, NE BACAJTE PARE!
Foto: Ana Paunković

Jasan

DR IVO UDOVIČIĆ: Vitamini izbačeni iz terapije kovida jer nemaju efekta! NE VERUJTE REKLAMAMA, NE BACAJTE PARE!

Društvo -

Pukovnik doc.dr Ivo Udovičić, komandant vojne kovid bolnice Karaburma i jedan od lekara koji izrađuje Protokol za lečenje pacijenata sa kovid 19 kaže za Kurir da su vitamini izbačeni iz terapije jer nemaju efekta na lečenje ove bolesti.

- Vitamini su izbačeni iz protokola jer ima dovoljno urađenih studija i naučnih dokaza da nemaju statistički značajnog efekta ni na tok lečenja, ni na ishod bolesti. Svet ih je već uveliko izbacio iz svojih protokola - objašnjava dr Udovičić i dodaje da se u početku mislilo da će uticati pozitivno na imunitet ali su to studije opovrgnule.

Dr Udovičić objašnjava i da dok su vitamini u protokolu, lekari moraju da ih daju pacijentima.

- To i opterećuje budžet i podiže troškove lečenja jer Iako ih pacijenti kojima su propisani u kovid ambulanti kupuju, i bolnice ih obezbđjuju, posebno vitamin C - navodi dr Udovičić i dodaje:

- Mada su ljudi navikli pa kupuju i dalje. Ali eto ako zele da nesto ustede sad ne moraju kupovati, jer je nauka dokazala da nema efekta na ovu bolest i ovaj virus. Ali kad gledate TV, slušate radio ili pratite drustvene mreze, toliko je uverljivih reklama i tako bombastičnih izjava da prosto ne možete odoliti a da sve to ne kupite.

Kurir.rs/ J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track