PRIBIO ME JE O ZID I OTRLJAO SE O MENE! Zbog haljine koju sam imala pitala sam se DA LI SAM JA KRIVA? #NISAM PRIJAVILA
Nasilje nad ženama / Ilustracija, Foto: Shutterstock

REVOLUCIJA ŽENA

PRIBIO ME JE O ZID I OTRLJAO SE O MENE! Zbog haljine koju sam imala pitala sam se DA LI SAM JA KRIVA? #NISAM PRIJAVILA

Društvo -

Žena žrtva nikada nije kriva i važno je misliti o tome..

Revolucija žena na Tviteru koje su nekada trpele neki od vidova nasilja, pa se anonimno oglašavju na Tviteru pod haštagom #nisamprijavila, ne prestaje. Broj tvitova više se ni ne zna, a od nekih podilazi jeza.

Jedna korisnica Tvitera napisala je da je jednom prilikom napadnuta od strane nepoznatog muškarca, i da misli da je to možda upravo ona izazvala haljinom koju je nosila... A zapravo, žena žrtva nikada nije kriva i važno je misliti o tome..

Njenu ispovest prenosimo vam u celosti:

- Hvala bogu, nisam imala mnogo #NisamPrijavila iskustava, mada je i jedno previše. Šetala sam u letnjoj haljini Ruzveltovom ulicom i u prolazila ispred zgrade koja je sad srušena, a koja je bukvalno imala svoju nadstrešnicu na trotoaru. U susret mi je dolazio čovek, još se sećam kako je izgledao. Kovrdžava kosa, sitne kovrdže, koža više ružičasta nego uobičajeno. Sitne oči ispod naočara i čudan pogled i osmeh.

- Pomislila sam kako je sigurno ometen u razvoju. A on me pribio uz stub na ulici i u prolazu se skroz otrljao o mene. Jednom, ali celo telo o telo. Vrisnula sam i opsovala, i osetila se nemoćno, usamljeno, poniženo, postiđeno, jadno i prljavo.

- Nisam nikad nikom rekla, #NisamPrijavila jer me je bilo sramota, jer sam se pitala da li je moja greška što tako hodam ulicom (pri tome haljina nije ni malo vulgarna). I često se pitam koliko se usamljeno, prljavo i odbačeno osećaju žrtve silovanja kad sam se ja osećala toliko loše - napisala je ona.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36

Stop nasilju.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track