IZVRŠNA DIREKTORKA ESPRESO GRUPE ANA MARKOVIĆ U ORGANIZACIONOM ODBORU "EFFIE AWARDS SERBIA"
Foto: Kurir

IZVRŠNA DIREKTORKA ESPRESO GRUPE ANA MARKOVIĆ U ORGANIZACIONOM ODBORU "EFFIE AWARDS SERBIA"

Društvo -

Uoči otvaranja pete Effie sezone u Srbiji, među članove najvišeg organa Festivala, zaduženog za rukovođenje čitavim programom, izabrana je Ana Marković, izvršna direktorka Espreso grupe koja je deo Adria Media Group.

Effie Awards, Ana Marković, festival
foto: Kurir

"Velika mi je čast što ću naredne četiri godine biti deo Organizacionog odbora Effie Awards i privilegija što sam u društvu nekih od najvećih profesionalaca iz industrije. Effie, kao jedno od najvećih marketinških priznanja, svake godine podiže lestvicu kvaliteta i standarda, a na nama je da obezbedimo da zadrži svoju prestižnu reputaciju. Kompanija iz koje dolazim, Adria Media Group, jako puno polaže na efikasnost, efektivnost i performanse u celokupnom poslovanju, što je verujem jedan od razloga zbog koga i jesmo deo ove priče. Za mene lično, ovo je dodatni podstrek i motivacija da budem još posvećenija u svom radu – rekla je Ana Marković ovim povodom.

Jelena Ivanović, izvršna direktorka International Advertising Asociation (IAA Serbia) je naglasila da je izbor članova Organizacionog odbora jedna od najvažnijih faza u Effie procesu, jer se radi o najodgovornijem telu od čijeg rada zavisi kvalitet Festivala u naredne 4 godine. "Opredelili smo se za ljude sa mnogo iskustva i znanja, ali i one koji prepoznaju značaj Effie-ja za razvoj tržišta komunikacija u Srbiji i spremni su da daju lični doprinos", izjavila je Jelena.

U nadležnosti Organizacionog odbora su: određivanje sadržaja programa i njegova realizacija u skladu sa Effie WW smernicama, obezbeđivanje budžeta, imenovanje predsednika i potpredsednika Effie žirija, sastav dvostepenog žirija, kao i određivanje takmičarskih kategorija za određenu godinu.

Međunarodna Effie pravila koja se odnose na formiranje ovoga tela nalažu da ono bude reprezentativno, odnosno da se u njemu moraju naći predstavnici globalnih, regionalnih i lokalnih kompanija, odnosno agencija i medija.

Effie Awards je festival sa međunarodnom licencom koji se održava u 55 zemalja.

Effie nagrade su globalno poznate među oglašivačima i agencijama kao nagrade koje ističu efektivnost komunikacija, odnosno one koje prepoznaju sve oblike komuniciranja koji doprinose uspehu brendova.

U Srbiji se održava od 2017. godine.

https://www.effie.rs/

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track