MERIDIAN I DEDA MRAZ POSETILI NAJMLAĐE: Mališani u Beogradu i Banji Koviljači obradovani novogodišnjim poklonima
Foto: Promo

MERIDIAN I DEDA MRAZ POSETILI NAJMLAĐE: Mališani u Beogradu i Banji Koviljači obradovani novogodišnjim poklonima

Društvo -

Meridian na najlepši način zaključio svoju humanu misiju u 2021. godini, istovremeno obeleživši 1.000 dana kako je svakodnevno na terenu

Suština praznika nije samo u bogatoj trpezi i dobrom provodu, već i u posvećivanju pažnje i ljubavi svojim najbližima, ali i onima koji iste praznike provode u samoći i nezavidnim životnim uslovima, bez porodice sa kojom bi mogli da podele sreću zbog dolaska najradosnijih dana u godini.

Da Nova godina i Božić budu čarobni i deci bez roditelja, ponovo se pobrinula kompanija Meridian, već godinama najveći humanitarac Srbije i regiona. Mališane u Svratišu za decu Novi Beograd, kao i u Domu za decu i omladinu „Vera Blagojević“ Banja Koviljača paketićima punim poklona obradovao je Meridianov Deda Mraz.

Meridian
foto: Promo

Meridian je tako na najlepši način zaključio svoju humanu misiju u 2021. godini, istovremeno obeleživši 1.000 dana kako je svakodnevno na terenu i pomaže ugroženim sugrađanima – zdravstvenim problemima usled pandemije korone i retkih i opasnih bolesti, nezavidnim socio – ekonomskim položajem, deci bez roditeljskog staranja, kulturnim, naučnim i drugim udruženjima građana koji teško funkcionišu u uslovima pandemije...

Podsetimo, Svratište za decu postoji od 2007. godine i namenjeno je deci koja žive u uslovima ekstremnog siromaštva, u neformalnim naseljima, prinuđena da rade na ulicama Beograda. Tokom ovh 15 godina Svratište je radilo sa preko 1.000 dečaka i devojčica uzrasta od pet do 15 godina, omogućavajući im smeštaj, tople obroke i intenzivna podrška za uključivanje u proces obrazovanja.

Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Vera Blagojević" u Banji Koviljači počeo je sa radom 2012. i služi za prihvat dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Do sada je omogućilo smeštaj za više od 200 štićenika.

KOŠARKAŠI FMP MERIDIAN I CRVENE ZVEZDE IGRALI ZA LANU I LENKU

Igra pod obručima čarobna je ne samo zbog toga što se u sekundi sve može preokrenuti, već i zato što se na jednom meču može izvojevati veliki broj pobeda. Tako su košarkaši FMP Meridian i Crvene zvezde pre nekoliko dana odigrali jednu od najvažnijih utakmica ABA lige u ovoj sezoni. Osim što su učvrstili prva dva mesta na tabeli, košarkaši ova dva tima svojim preciznim šutevima pomogli su devojčicama Lani Stefanović i Lenki Anđelković da brže pobede u borbi za zdravlje, jer je kompanija za svaku trojku u dvorani u Železniku spremila po 20.000 dinara koji će biti donirani porodicama.

VELIKA KAMPANJA U BORBI PROTIV SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Veliko košarkaški mečevi kao pozornica humanosti nisu novost u ovoj kompaniji. Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine, organizacijom međunarodnog košarkaškog turnira u šutiranju trojki kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević, a ove godine pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

DVA MILIONA EVRA DONIRANO ZDRAVSTVU U SRBIJI, REGIONU I SVETU

Put oporavka ovih divnih mališana ne bi bio moguć bez posvećenih lekara koji se, kao i u celom svetu, dve godine nose sa naletima globalne pandemije. Regionalni lider u industriji zabave i igara na sreću takođe je svojevrsni rekorder u kampanji saniranja posledica nastalih pandemijom, jer svakog dana obilazi bolnice, zdravstvene centre i lokalne zajednice širom Srbije. Kao šampion društvene odgovornosti, ova kompanija je do sada donirala više od dva miliona evra zdravstvenim sistemima Evrope i sveta, na svim tržištima na kojima posluje.

PODRŠKA KAMPANJI VAKCINACIJE

Meridian se priključio i kampanjama promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, domaća kompanija se priključila i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa podrške imunizaciji stanovništva Indije. Svuda gde posluje, prostorije ove kompanije periodično se adaptiraju u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni, već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Ova kompanija svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track