BAHATOG VOZAČA SA LINIJE 101 KOJI JE TELEFONIRAO I VREĐAO PUTNIKE STIŽE KAZNA! Evo kako da prijavite drske i bahate prevoznike!
Foto: Suzana Trajković

OGLASIO SE GSP

BAHATOG VOZAČA SA LINIJE 101 KOJI JE TELEFONIRAO I VREĐAO PUTNIKE STIŽE KAZNA! Evo kako da prijavite drske i bahate prevoznike!

Društvo -

- Korišćenje telefona tokom vožnje je zabranjeno, kako zakonom, tako i internim aktima JKP GSP Beograd - rekli su iz ovog preduzeća

U autobusu 101 koji saobraća na liniji na relaciji Padinska Skela- Omladinski stadion jutros je, kako smo već pisali, vozač autobusa, nakon što je opomenut od strane putnice da ne koristi mobilni telefon tokom vožnje, zaustavio vozilo i vređao putnicu, a sada će zbog toga biti kažnjen, kažu iz GSP-a.

Naime, ovom preduzeću poslali smo dopis o incidentu, kao i prilog fotografija na kojima se vidi kako on telefonira, kao i garažni broj autobusa, nakon čega je usledio odgovor nadležnih.

- Primili smo vašu primedbu i započeli proceduru identifikacije nesavesnog i neprofesionalnog vozača, čije će ponašanje biti sankcionisano - saopšteno je Kuriru u GSP:

- Korišćenje telefona tokom vožnje je zabranjeno, kako zakonom, tako i internim aktima JKP GSP Beograd. Neprofesionalna i nepristojana komunikacija vozača je takođe neprihvatljiva i JKP GSP Beograd vam se izvinjava i zahvaljuje na primedbi koju ste uputili.

Oni navode da služba unutrašnje kontrole i saobraćajno osoblje JKP GSP “Beograd” konstantno vrše kontrolu rada vozača i poštovanja zakonskih odredbi u okviru kojih su i zabrane korišćenja telefona i pušenja u vozilima javnog prevoza:

- Prijave putnika su veoma značajne i pomažu nam da indentifikujemo i kaznimo vozače koji se nedolično ophode, kako prema putnicima, tako i prema ostalim učesnicima u saobraćaju. Stoga apelujemo da sve nepravilnosti koje uočite na terenu prijavite putem kontakt forme na sajtu JKP GSP Beograd ili na telefonski broj 366 4047. U prijavi je važno navesti garažni broj vozila, broj linije na kojoj vozilo javnog prevoza saobraća, vreme i datum - naveli su nam oni u pisanom odgovoru!

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track