KURIR SAZNAJE: Svi spremni za otvaranje KOVID AMBULANTE na SAJMU. Čeka se jedna odluka!
Foto: Ana Paunković

VAŽNO

KURIR SAZNAJE: Svi spremni za otvaranje KOVID AMBULANTE na SAJMU. Čeka se jedna odluka!

Društvo -

Valjalo bi imati veliku kovid ambulantu u gradu koja bi smanjila opterećenje na ostale kovid ambulante koje su pune, rekao je za Kurir dr Zoran Bekić

Sve nadležne službe su, prema svemu sudeći, spremne da ispoštuju predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se na Beogradskom Sajmu oformi velika kovid ambulanta.

Porast broja novozaraženih koronavirusom i redovi ispred kovid-ambulanti, u kojima građani sa povišenom temperaturom i drugim simptomima infekcije stoje po mrazu su neki od razloga zbog kojih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da se na Beogradskom sajmu oformi velika kovid-ambulanta, a pred domovima zdravlja postave šatori sa grejačima.

Dr Zoran Bekić, koordinator punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja Savski venac, prokomentarisao je za Kurir ideju predsednika Srbije Aleksandra Vučića o otvaranju kovid ambulante na Sajmu i rekao da je to jedna od mogućnosti za sada, zbog ogromnih gužvi ispred kovid ambulanti.

Antigenski testovi, koronavirus, bris, dr Zoran Bekić
foto: Tamara Trajković

- Buknuo je požar korone, omikron, novi soj koronavirusa, se jako brzo širi i hara među onima koji nisu vakcinisani, a mi imamo samo 59 odsto imunizovanih građana, dok je i mali broj ljudi je primio treću dozu. Zbog toga ovo je jedna od mogućnosti za sada - kaže dr Bekić i dodaje:

- Ukoliko Ministarstvo zdravlja donese tu odluku mi ćemo rado izaći u susret našim građanima. Zdravstveni sistem se prilagođava trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Valjalo bi imati veliku kovid ambulantu u gradu koja bi smanjila opterećenje na ostale kovid ambulante koje su pune - rekao je Bekić za Kurir.

Podsetimo, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je da je ideja predsednika Vučića sjajna te da to može dobro da se organizuje.

Goran Vesić
foto: Zorana Jevtić

- Očekivao sam da već danas nadležni u Vladi realizuju ovu ideju predsednika Vučića. Možda će se to desiti u narednim danima. Ukoliko se to ne desi, Grad Beograd je spreman za 24 sata da pripremi Beogradski sajam. Nemojte zaboraviti da sve punktove za vakcinaciju, osim onih pri domovima zdravlja, priprema Grad Beograd. Svuda smo se pokazali efikasno i svuda smo omogućili građanima da se vakcinišu - kazao je Vesić.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track