DOM IZ PAKLA I DALJE POD KATANCEM! Zna se i dokle je stigao postupak protiv vlasnice "Holidej hausa"!
Foto: Privatna arhiva, Fejsbuk

ZATVORENO!

DOM IZ PAKLA I DALJE POD KATANCEM! Zna se i dokle je stigao postupak protiv vlasnice "Holidej hausa"!

Društvo -

Aleksandra Milovanović i dalje se nalazi u sudskom postupku

Domu za stare "Holidej haus" na Petlovom brdu, u kom su, prema tvrdnjama naših čitalaca, korisnici mučeni, vezivani i izgladnjivani, izrečena je 12. jula prošle godine zabrana rada i suspenzija licence na šest meseci, a kako Kurir saznaje, on se neće ponovo otvarati!

Istovremeno, u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu vodi se postupak protiv direktorke ovog doma Aleksandre Milovanović zbog krivičnog dela zlostavljanja i mučenja. Naime, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odreagovalo je u julu prošle godine, nakon sedmodnevne serije tekstova našeg lista o hororu koji su štićenici doma "Holidej haus" preživljavali, i taj dom privremeno zatvorilo na šest meseci. Upitali smo nadležno ministarstvo sada da li dom može ponovo da počne da radi budući da im je šestomesečna zabrana rada istekla 12. januara. Iz ministarstva su odgovorili sledeće:

- Da bi dom otpočeo sa ponovnim radom, treba da pruži dokaze da je otklonio nedostatke zbog kojih je doneta zabrana rada i suspendovana licenca, odnosno da ispunjava uslove i standarde za pružanje usluge domskog smeštaja. Dom do ovog trenutka nije pokrenuo postupak utvrđivanja uslova i standarda za pružanje usluge - naveli su oni u pisanom odgovoru našem listu.

Holidej haus
foto: Suzana Trajković

Nakon otvaranja Pandorine kutije u ovom slučaju, u julu 2021. saslušana je i direktorka doma za stare na Petlovom brdu "Holidej haus" Aleksandra Milovanović, nakon čega je Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu protiv nje pokrenulo krivični postupak zbog krivičnog dela zlostavljanja i mučenja iz člana 137 Krivičnog zakonika, kojim je zaprećena kazna zatvora i do 10 godina.

Aleksandra Milovanović
foto: Fejsbuk

Iz Drugog osnovnog tužilaštva za Kurir kažu da postupak protiv nje i šest meseci od njegovog pokretanja i dalje traje.

- U Drugom osnovnom javnom tužilaštvu vodi se postupak protiv Aleksandre Milovanović zbog krivičnog dela zlostavljanja i mučenja iz člana 137, stav 1 Krivičnog zakonika, postupak je u fazi izvođenja dokaznih radnji, a po završetku istih biće doneta odluka, o čemu ćete biti obavešteni - odgovorili su nam oni takođe pisanim putem.

Inače, ovaj dom ispražnjen je osam dana od donošenja rešenja o zabrani rada, iako im je rok bio sedam dana, jer zaposleni nisu hteli da prime rešenje.

Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track