OPREZ, GDE JE BILO IMALO VODE TU JE SAD LED Danas sunčano do 8 a onda sve toplije! Ovaj gradić u debelom minusu kao ledena Sjenica
Foto: Vladimir Šporčić

VREMENSKA PROGNOZA

OPREZ, GDE JE BILO IMALO VODE TU JE SAD LED Danas sunčano do 8 a onda sve toplije! Ovaj gradić u debelom minusu kao ledena Sjenica

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas posle jutarnjeg mraza, magle i niske oblačnosti, biti uglavnom sunčano vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od minus 10 do minus jedan stepen Celzijusa, najviša od nula do osam stepeni. Vetar slab, promenljiv, uveče u skretanju na severozapadni.

Niska oblačnost ponegde u Vojvodini zadržaće se veći deo dana, a u toku noći očekuje se u većem delu zemlje umereno naoblačenje.

RHMZ
foto: RHMZ Printscreen

U Beogradu će ujutro biti mraz, magla i niska oblačnost koja se može zadržati i pre podne, dok će u toku dana biti sunčano vreme. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od minus sedam do minus dva stepena Celzijusa, a najviša oko šest stepeni.

RHMZ
foto: RHMZ Printscreen

U toku noći umereno naoblačenje, i vetar u skretanju na severozapadni. Inače, pretežno vedro za drugi dan vikenda. Posle hladnog i maglovitog jutra, u Beogradu pretežno sunčano i temperatura do 6 stepeni.

U ponedeljak tokom dana sunčano, ali u večernjim satima stiže naoblačenje s kišom i snegom.

AMSS: Oprez zbog poledice i udarnih rupa na kolovozima

Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju uglavnom lakši uslovi za vožnju, ali su kolovozi mokri i moguća je poledica, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

AMSS savetuje vozačima da voze sporije zbog udarnih rupa na kolovozu koje su prekrivene vodom, i zbog učestalih odrona u brdsko planinskim krajevima. Na snazi su i izmene u režimu saobraćaja na brojim deonicama, pa je potreban dodatan oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije. Svi putevi su prohodni, ali su i dalje na snazi zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na brojnim putevima na teritoriji Valjeva, Kraljeva, Ivanjice, Novog Pazara i Raške.

Na graničnim prelazima jutros nije bilo dužih zadržavanja vozila, osim na Preševu gde kamioni čekaju na ulaz u zemlju oko dva sata.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track