10:29

Stručnjaci upozoravaju na posledice u saobraćaju, ali ukazuju i na unapređenje svesti!

Bezbednost u Saobraćaju

SVAKE GODINE U SRBIJI POGINE VIŠE OD 100 MLADIH OSOBA! Stručnjaci upozoravaju na posledice, ALI I NA REŠENJE, JEDNA STVAR KLJUČNA!

Društvo -

Novopečeni vozači nemaju dovoljno znanja o posledicama neodgovornog ponašanja u saobraćaju, pa bi obuka u auto-školama morala da bude drugačija, smatraju stručnjaci.

saobraćaj
foto: Kurir Televizija

- U auto školama postoji obuka i svaki kandidat ima prilike da se upozna sa svim lošim stvarima koje se dešavaju u saobračaju - rekao je u Jutarnjem programu Kurir televitije Milan Todorović, predsednik Udruženja auto-škola Beograda.

saobraćaj
foto: Kurir Televizija

Svake godine u Srbiji umre oko 113 mladih ljudi, pokazuju statistike.

- Osnovna stvar jeste da podižemo svest, svest se podiže kroz ustanove, predškolsko, škole, srednju školu. Treba konkretizovati stvari i proširiti broj fonda časova u osnovnim i srednjim školama. Volim da kažem da sa izgradnjom ispravnih stavova krećemo, bukvalno od porodilišta - rekao je Duško Pešič, direktor Agencije za betbedns saobraćaja Srbije.

Pešič je istakao da je Zakon o bezbednosti saobraćaja iz 2010. godine doneo dobre rezultate.

saobraćaj
foto: Kurir Televizija

- Mogu da kažem da smo napravili revoluciju u sistemu obuke 2010. godine novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja, tada je ponovo vraćena teorijska obuka, imamo 40 časova teorijske obuke i polaganje vozačkog ispita. Novi zakon je doneo i probnu vozačku dozvolu. Podaci su pokazali da je broj nesreća smanjen - rekao je Duško Pešič, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije.

saobraćaj
foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:58

POGLEDAJTE KAKO VEJE SA SVIH STRANA: Na Divčibarama napadalo oko 30 centimetara! Vozači oprez (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track