POČELI KONKURSI ZA UPIS U VRTIĆE ŠIROM SRBIJE: Usluga eVrtić dostupna na portalu eUprava
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

roditelji, pažnja

POČELI KONKURSI ZA UPIS U VRTIĆE ŠIROM SRBIJE: Usluga eVrtić dostupna na portalu eUprava

Društvo -

BEOGRAD - Počeli su ovogodišnji konkursi za upis dece u predškolske ustanove eVrtić putem portala eUprava, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.Usluga eVrtić je dostupna na portalu eUprava svim registrovanim korisnicima Portala, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove.

Ta usluga sluga je dostupna u Subotici, Batočini, Nišu, Ražnju, Užicu, Čajetini, Vladičinom Hanu, Aleksincu i Vladimircima.

Takodje, sredinom februara počinju upisni konkursi i u Beloj Crkvi, Bosilegradu, Despotovcu, Dimitrovgradu, Doljevcu, Кniću, Lapovu, Lebanu, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gadžin Hanu, Svilajncu.

Кrajem februara konkursi će početi i u Bojniku, Boru, Vranju, Zaječaru, Lučanima, Medvedji, Merošini, Priboju, Raškoj, Smederevskoj Palanci, Somboru, Tutinu, Bačkoj Palanci, Beloj Palanci i Paraćinu.

deca, vrtić
foto: RINA

Na portalu je dostupna usluga upisa dece u predškolske ustanove i u Beogradu za prošlogodišnji upisni rok, a ovogodišnji upisni rok počeće početkom aprila. Prilikom korišćenja ove elektronske usluge automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rodjenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji lično podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje takav status u predškolsku ustanovu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track