OVA 2 GRADA U SRBIJI DANAS SU NAJTOPLIJA SA SKORO 19 STEPENI! Neverovatno, ali tako je već 3 godine zaredom baš na ovaj dan
Foto: Zorana Jevtić

toplo

OVA 2 GRADA U SRBIJI DANAS SU NAJTOPLIJA SA SKORO 19 STEPENI! Neverovatno, ali tako je već 3 godine zaredom baš na ovaj dan

Društvo -

BEOGRAD - Današnjem suncu nema ko se nije obradovao, a naročito je ogrejalo građane Beograda i Valjeva gde je trenutno najtoplije.

Naime, Beograd i Valjevo su najtopliji gradovi u Srbiji prema preseku Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u 14 časova, gde je u oba ova grada izmerena temperatura od 18 stepeni, a maksimalna prognozirana je 19.

Odmah za njima nalaze se Novi Sad i Zaječar sa temperaturom od 17 stepeni. Ali, ne odmiču mnogo ni drugi gradovi u Srbiji, osim Požege i Sjenice gde je temperatura ispod 10 stepeni.

Naročito je interesantno da već treću godinu za redom na današnji dan se prognozira ista maksimalna temperatura, odnosno visokih 19 stepeni za mesec februar, pa je tako maksimalnih 19 stepeni na današnji dan bilo najavljivano i 2021. i 2020. godine, objavio je Blic.

Iako nas je toplo vreme u februaru prijatno iznenadilo, današnjih najviših 19 stepeni koliko je najavljeno, nisu najviša temperatura koja je zabeležena u ovom mesecu sudeći prema podacima iz ranijih godina.

Najtopliji februarski dan je bio 12. februara 1899. godine sa čak 24,5 stepena. Sa druge strane, najniža dnevna temperatura, ledenih minus 25,5 stepeni Celzijusovih, zabeležena je 11. februara 1929. godine.

Toplo i popodne, evo izmerenih temperatura u Srbiji danas u 16 sati

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track