03:22

Bojan je Ginisov rekorder iz Beograda! Kafa mu je bila inspiracija za neobičan hobi

neobična beogradska priča

BOJAN JE GINISOV REKORDER! Kafa mu je dala ideju da počne da se bavi NEOBIČNIM HOBIJEM Ispričao anegdotu sa Šarencem i Memedovićem

Društvo -

Da li je jutarnja ili popodnevna, domaća ili neki espreso, kapućino - svejedno - kafa je omiljeni napitak većine nas. Sa njom počinjemo ambiciozno dan ili je pijuckamo uveče opuštanja radi. A za Bojana Djordjevića iz Beograda kafa nije samo napitak.

U jutarnjem programu televizije Kurir Bojan Đorđević objasnio je zašto je kafa toliko posebna.

1 / 8 Foto: Kurir televizija

- Ljubav je nastala u periodu kada sam zavoleo i novinarstvo. Svi znamo da novinari vole ili čašicu više ili kafu više - rekao je za Kurir telezitiju Bojan Đorđević.

I tako, kao i iz svake ljubavi i hobija, i iz ovog se izrodilo nešto neobično. Pored degustacije počeo je kafama da se bavi iz svih uglova.

- Edukujem ljude iz svih uglova. Upravo zahvaljujući Bojanu Beograd je dobio i festival kafe.

Upravo je Bojan postao Ginisov rekorder, a tiče se kafe.

Bojan Đorđević kafa
foto: Kurir televizija

- Trideset tri rekorda je jedna pijana priča koja je postala istorija. Dogovorili smo se da organitujemo obaranje rekorda, ne bi li smo Beograd stavili na svetsku kafe mapu. Tražili smo ko će bez prestanka da 24 časa sprema espreso. Nismo mogli nikoga da nađemo. A morali smo nekoga da prijavimo. To sam bio ja. Zajedno sa prijateljima sam uspeo - rekao je za Kurir televiziju Bojan Đorđević.

A kafi je posvetio i knjigu. Jedinu ove vrste na našim prostorima i dao joj simbolično ime "Moje nijanse kafe".

Bojan Đorđević kafa
foto: Kurir televizija

Bojan čak i slika kafom, a njegove slike nalaze se širom sveta. A onda je ispričao anegdotu sa novinarima i voditeljima Jovanom Memedovićem i Slobodanom Šarencem.

- Moji idoli imaju moje slike. Bio sam presrećan kada je Slobodan Šarenac Jovanu Memedoviću kupio sliku - rekao je Bojan.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:42

KAFA, ČOKOLADA, BANANE… Šta se to dešava u PRODAVNICAMA širom Srbije, cene pojedinih proizvoda neverovatne!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja