02:44

UČESNICI EMISIJE 48 SVADBA OPET U ŽIŽI JAVNOSTI! Sud dodelio decu majci, oni otišla kod oca i neće da idu! Otac iz Vašice može da završi u zatvoru zbog toga!

PONOVO U ŽIŽI JAVNOSTI

POMOZITE MI DA NE ODEM U ZATVOR: Par koji je pre 15 godina šokirao Srbiju u emisiji 48 sati svadba sad BRUTALNO RATUJE za decu

Društvo -

Javnost je u prethodnih nekoliko dana potresla ispovest Miroslava Lukačevića iz sela Vašice, koji bi mogao da završi u zatvoru, jer se njegovi sin i ćerka nakon raspusta, koji su proveli kad njega, nisu vratili kod majke koja ima potpuno starateljstvo nad njima!

Miroslav i njegova njegova bivša supruga Snežana Subotić bore se na sudu za starateljstvo, konačnog rešenja još nema, a deca tvrde da su svojom voljom ostala kod oca.

Miroslav Lukačević, Snežana Subotić
foto: Kurir televizija

- Nadam se da će mi neko pomoći da ne idem u zatvor. Ne verujem da će deca to podneti zato što treba neko i o njima da brine. A u međuvremenu će se sigurno pojaviti institucija koja će odvesti decu na silu kao što su to već radili - rekao je Miroslav Lukačević za Kurir televiziju.

Deca, kako sama kažu, žele da ostanu kod oca, a njihov sin tvrdi i da ih majka maltretira, a da sa ocem imaju slobodu.

- Želim kod tate zato što mogu da idem sa njim gde god hoću i kad god hoću. Svašta možemo da radimo. Odlučili smo da ne idemo kod mame jer nas maltretira - rekao je pred kamerama dečak.

Miroslav Lukačević, Snežana Subotić
foto: Kurir televizija

Njegova mlađa sestra kaže da im je "lepše kod tate" i da "dreku i svađu" deca ne treba da gledaju.

- Jeste da smo se dogovarali da li bismo više živeli kod mame i kod tate, pa smo mi rekli da nam je više lepo kod tate, nego kod mame. Oni su se uvek derali, svađali i naravno koje dete bi to moglo da podnese - rekla je ćerka Miroslava Lukačevića i Snežane Subotić.

Miroslav Lukačević, Snežana Subotić
foto: Kurir televizija

Sud je nakon razvoda braka decu dodelio majci Snežani sa kojom su živeli sve do juna 2020. godina. Tad su otišli na raspust kod oca i više se nikada nisu vratili.

- Tužila sam ga za otmicu pošto nikada nije hteo da vrati decu, ni pored te sudske odluke. Deca su pripala meni na samostalno vršenje roditeljskog prava. Nije ispoštovao ni to da će vratiti decu 13. jula 2020. godine. Nije ih vratio - rekla je za Kurir televiziju Snežana.

1 / 9 Foto: Kurir televizija

Lukačević dodaje i da ga Centar za socijalni rad nikada nije kontaktirao kako bi čuo i njegovu stranu priče.

- Podržavam decu koja su kod mene i koja su svojevoljno izjavila da hoće da budu kod mene. Centar za socijalni rad joj je rekao da ide u policiju i da me tuži sudu, a nisu predložili da pozovu i drugu stranu i da vide zašto su deca pobegla kod mene - kaže Miroslav.

Snežana negira da je decu tukla i zlostavljala, a dodaje da to nije radio ni njen sadašnji suprug.

- Nikad ih nisam tukla, ni zlostavljala, ni ja, a ni moj sadašnji suprug. Uvek smo radili sa njima - rekla je Snežana.

Skandal od pre 15 godina

Za Miroslava Lukačevića i Snežanu Subotić cela Srbija i region čuli su pre 15 godina kad je u rijalitiju "48 sati svadba" koji je emitovan na Radio-televiziji Srbije javno izjavio da je tuče.

Gotovo da se nikada u Srbiji nije desilo da zabavni šou program izazove tako jaku reakciju javnosti kao što je to u slučaju ove emisije emitovane 2007. godine.

Tokom opuštenog razgovora sa voditeljkom Miroslav je priznao da je ranije dolazilo do svađa sa suprugom i da joj je udarao šamare.

- Skoro i tuča, svašta je tu bilo... - rekao je Miroslav pred kamerama na šta se u razgovor uključila i njegova majka i dodala da je bilo i šamaranja.

Ovaj slučaj je ubrzo poprimio ogromne razmere pa se o njemu diskutovalo i u Narodnoj skupštini Srbije.

Tada je i Odbor za ravnopravnost polova Skupštine Srbije zatražio od tadašnjeg direktora Radio-televizije Srbije Aleksandra Tijanića da podnese ostavku na tu funkciju dok je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović uputio pismeni zahtev tadašnjoj Republičkoj radiodifuznoj agenciji da pokrene postupak za njegovu smenu.

Aleksandar Tijanić tim povodom je novinarima izjavio da je emisija "izvanredna sociopsihološka analiza, a ne oda nasilju".

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja