POČINJE ISPLATA 7 MILIONA EVRA ZA PRVIH 400 POLJOPRIVREDNIKA: Lako do traktora i mehanizacije!
Foto: Arhiva Kurira

Ministarstvo poljoprivrede

POČINJE ISPLATA 7 MILIONA EVRA ZA PRVIH 400 POLJOPRIVREDNIKA: Lako do traktora i mehanizacije!

Društvo -

Poljoprivrednici će kroz Projekat moći da dobiju subvencije u iznosu od 10.000 do 25 000 evra

Od ukupno 871 poljoprivrednika kojima je odobren zahtev za subvencionisanu nabavku traktora i druge poljoprivredne mehanizacije u oblasti voćarstva, povrtarstva, vinogradarstva i cvećarstva, do sada je 397 proizvođača potpisalo ugovore, čime otpočinje isplata prvih 7 miliona evra subvencija. Za tu meru je ukupno obezbeđeno 1,2 milijarde dinara.

Traktor, Poljoprivreda, Oranica, Oranje, Ratarstvo
foto: Shutterstock

Projekat Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke u okviru koga se vrši isplata subvencija pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije, 40% kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10% sopstvenog učešća.

Do sada su raspisana dva javna poziva u okviru projekta Konkurentne poljoprivrede Srbije. U toku je i drugi Javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara. Poljoprivrednici će kroz Projekat moći da dobiju subvencije u iznosu od 10.000 do 25.000 evra.

Kurir.rs

Bonus video:

01:56

OVAJ POLJOPRIVREDNIK IMA POSLA TOKOM ČITAVE GODINE, 24h DNEVNO: Sadi 3 različite kulture, samo na jednoj njivi ima 14.000 zasada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track