KAKAV OBRT POSLE PROLEĆNE SUBOTE: Nedelja tmurna i hladna s kišom, na Avali i Kosmaju sneg! Meteoropate čekaju OVE 3 MUKE!
Foto: Stefan Stojanović, Mondo

VREMENSKA PROGNOZA

KAKAV OBRT POSLE PROLEĆNE SUBOTE: Nedelja tmurna i hladna s kišom, na Avali i Kosmaju sneg! Meteoropate čekaju OVE 3 MUKE!

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji ujutro naoblačenje sa kišom i susnežicom u Vojvodini i na zapadu zemlje, a u toku dana i na jugu i istoku uz istovremeni prestanak padavina i delimično razvedravanje na severu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od jedan do pet stepeni Celzijusa, a najviša od sedam do 13 stepeni. Vetar slab i umeren, severozapadni.

AMSS: Kiša usporava i otežava saobraćaj

Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju uglavnom nepovoljni uslovi, kiša, mokri kolovozi, slabija vidljivost i pojačan saobraćaj posebno krajem dana na prilazima većim gradovima, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Na brojnim deonicama u toku su radovi i uvedene su izmene u režimu saobraćaja, pa se uz nepovoljne vremenske uslove može očekivati usporeniji saobraćaj, uz kraće zastoje i prekide, dodaje se u saopštenju AMSS-a.

Svi putni pravci su prohodni, ali su i dalje na snazi zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na pojedinim putevima na teritoriji Valjeva, Kraljeva, Novog Pazara, Sjenice, Raške, Ivanjice, odnosno Kopaonika, Golije, Goča i Divčibara.

Na graničnim prelazima prema izveštaju jutros od 6.00 nema zadržavanja, osim na teretnim terminalima na Batrovcima i Šidu gde na izlaz iz zemlje kamioni čekaju oko 60, odnosno 120 minuta.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije, ujutro i pre podne povremeno s kišom. U višim delovima grada (Avala, Kosmaj) ujutro se očekuje kratkotrajan sneg. Posle podne suvo, a uveče i u toku noći delimično razvedravanje.

U Beogradu najniža temperatura oko četiri stepena Celzijusa, a najviša oko osam. Vetar slab i umeren severozapadni, do kraja dana u skretanju na južni.

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Kod meteoropata mogući su glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja