STANODAVCI DERU STANARE - TRAŽE IM 1.000 EVRA SAMO DA UĐU U STAN: Ovo mora UNAPRED da se plati! (FOTO)
plaćanje kirije, Foto: Shutterstock

OGLAS KOJI JE RAZBESNEO MNOGE

STANODAVCI DERU STANARE - TRAŽE IM 1.000 EVRA SAMO DA UĐU U STAN: Ovo mora UNAPRED da se plati! (FOTO)

Društvo -

Mnogi stanodavci od stanara pre useljenja naplate nekoliko kirija plus depozit

Nisu samo poskupeli kvadrati nekretnina, već su pojedini stanodavci u prestonici podigli i cene kirija, a uz kirije uzimaju i depoozit. Na društvenim mrežama u grupama za izdavanje stanova se svakodnevno pojavljuju oglasi sa fotografijama stanova, ali i kirijama od kojih doslovce zaboli glava.

Na društvenoj mreži Fejsbuk se pojavila fotografija oglasa u kome piše da stanodavac pri useljenju traži da stanar plati tri kirije unapred od 250 evra i plus 200 evra depozita. Skoro pa 1.000 evra samo za ulazak u stan!

novac, evri, pare
foto: Shutterstock

- Lik traži tri kirije unapred kao garanciju da ćete ostati u stanu plus depozit 200 evra. Da li stanodavci uopšte kapiraju šta je depozit? Dakle nije dovoljno dati 750 evra unapred (kirija 250 evra unapred) već na sve to ide i depozit što znači da treba da date skoro 1.000 evra samo da biste ušli u stan - piše u objavi na Fejsbuku, dok se na fotografiji oglasa navodi:

- Iznos kirije je 250 evra i plaća se do 5. u mesecu, s tim da se pri useljenju plaćaju tri kirije unapred na dan useljavanja za prva tri meseca (kao garancija da će ostati barem tri meseca u stanu) kao depozit od 200 evra, a nakon toga mesečno kao što je napomenuto.

Oglas za izdavanje stana
foto: Printscreen Facebook

Ova objava izazvala je polemiku između građana koji su u potrazi sa stanovima, a koji su članovi grupe, ali i stanodavaca.

Stanari su bili šokirani ovim oglasom te su u komentarima ispod objave pisali da je "najgore što će se pojaviti neko sa tim parama i vlasnik stana će misliti da je normalno to što traži, a mučenik uzeo dozvoljeni minus da bi ušao u stan".

- Pa čoveku ovoliko treba za zimovanje - piše u jednom od komentara. Stanodavci su pak mislili da "gazda ima plavo da traži milione ako hoće dok god ima ko da mu plati.

- Stanar ima pravo da odbije. Svako ima prava da radi šta hoće. Šta sa stanarima koji se fino posluže komadom nameštaja, tepisima, slikama i nikad ne vrate? Zbog takvih uzimamo depozit - napisao je jedan stanodavac.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track