DRAMA NA LINIJI 77: Vozač izbacio Beograđanku koja je u autobus ušla sa PSOM U NARUČJU! Putnicima OŠTRO poručio OVO!
vozač autobusa, Foto: Shutterstock

Frka

DRAMA NA LINIJI 77: Vozač izbacio Beograđanku koja je u autobus ušla sa PSOM U NARUČJU! Putnicima OŠTRO poručio OVO!

Društvo -

Pas je veliki i ne možete sa njim da se vozite. Izađite napolje. Neću da krenem dok ne izađete. Ne želim da me kažnjavaju zbog Vas i Vašeg psa, bunio se vozač

Dok se vozimo gradskim autobusom svakodnevno smo u prilici da vidimo pa i da prisustvujemo različitim situacijama. Tako je juče na liniji 77 na stanici kod Zdravka Čelara na Zvezdari u poluprazan autobus ušla žena koja je u naručju nosila psa.

Kako nije bilo gužve vozač je video ženu sa psom i došao do nje. Rekao joj da odmah mora da napusti vozilo i da taj pas ne može da uđe u gradski autobus.

GSP, noćni prevoz, noćni autobus, gradski autobus
foto: Dado Đilas

- Pas je veliki i ne možete sa njim da se vozite. Izađite napolje. Neću da krenem dok ne izađete. Ne želim da me kažnjavaju zbog Vas i Vašeg psa - rekao joj vozač, na šta je ona odgovorila da ne želi da izađe i da ima prava da se vozi.

Pas u autobusu
foto: Shutterstock

KOJI PSI SMEJU U BUS I KAKO

U gradskom prevozu mogu se voziti isključivo psi i mačke visine do 40 centimetara i to u posebnim transporterima.

Po gradskoj Odluci o javnom linijskom prevozu putnika, ljubimci ne smeju biti u autobusima u "špicu", već mogu putovati samo od 9 do 13 časova ili od 18 do 24 časa.

- Transporter je sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za prenos životinja u vozilu primerena njihovoj vrsti. On mora biti takav da obezbeduje ventilaciju za životinje, dovoljno slobodne podne površine i visinu koja odgovara njihovoj veličini tako da mogu da stoje ili legnu - kažu iz Sekretarijata za javni prevoz.

Ovi transporteri, dodaju oni, moraju biti zatvoreni tako da životinja ne može provući šapu, pobeći ili ispuštati hranu i druge otpatke.

- Transporter je potrebno smestiti tako da zauzima što manje prostora u vozilu, da ne ometa ni na bilo koji način ugrožava ostale putnike i saobraćajno osoblje - dodaju iz Sekretarijata.

- Autobusom ne možete, platite taksi pa se vozite sa psom - odgovorio joj vozač.

Posle njegove rečenice besna žena je izašla iz autobusa, a putnici su međusobno komentarisali nje ulazak u bus sa psom i to što se bunila da izađe.

- Zamislite da je autobus pun, a ona stoji sa kerom u naručju - prokomentarisao je jedan putnik.

Psi u autobuse u Beogradu mogu biti uneti samo u propisanim nosačima, dovoljno malim da se mogu držati na krilu, ispod pazuha ili između nogu dok vlasnik stoji ili sedi. Slična pravila važe i u Los Andelesu, Čikagu, Finiksu, Njujorku...

Kurir.rs

Bonus video:

00:15

Drama na Bulevaru,devojka opljačkala radnju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track