HUMANITARNA IZLOŽBA ZA MALU SONJU: Pomozimo joj da pobedi opaku BOLEST!
Sonja Kovačević, Foto: Budi human Printscreen

UMETNIK VELIKOG SRCA

HUMANITARNA IZLOŽBA ZA MALU SONJU: Pomozimo joj da pobedi opaku BOLEST!

Društvo -

Prihod od prodatih fotografija sa izložbe biće uplaćen za lečenje devojčice Sonje Kovačević

Humanitarna izložba proslavljenog fotografa Marka Obradovića Edge.Sav održaće se u petak 25. febrara sa početkom u 19 sati u galeriji Štab, TC Galerija. Prihod od prodatih fotografija biće uplaćen za lečenje teško obolele devojčice Sonje Kovačević.

Ovo je osma samostalna izložba fotografa Marka Obradovića Edge, pod nazivom "People of the world 2".

U Herceg Novom su procvetale mimoze, a u životu naše Sonje posle čemernog perioda i gubitka tetke Slađane koja joj je pored mama Mile bila najveći oslonac pojavilo se Sunce u obliku PR tima svetski proslavljenog fotografa Marka Obradovića Edge!

Intuitivno su prepoznali da bi Sonji boravak u Institutu dr Simo Milošević u Igalu višestruko značio, pa je zbog toga odlučeno da sav prihod sa izložbe bude uplaćen na Sonjin račun, na čemu je Sonja sa njenom mamom Milom zahvalna, a ako možete i želite pomozite i Vi ili odlaskom na izložbu ili jednom sms porukom za 616 na 3030!

Materijal koji će biti predstavljen na izložbi je nastao u poslednjih pet godina i broji preko 10 zemalja na pet različitih kontinenata.

Sonja ima atrofiju malog mozga usled koje ima raznovrsne smetnje u razvoju, ponašanju, a naročito se odražavaju na hod i govor.

Sonja Kovačević
foto: Fondacija Budi Human

Od ranog detinjstva odlazi na rehabilitacione tretmane na Institut za majku i dete Dr Vukan Čupić. Bila je nekoliko puta na banjskom lečenju, sprovodena je terapija konjima i terapija kiseonikom. Sonja svakodnevno ide ambulantno na fizikalnu terapiju na Institut za rehabilitaciju Selters Banju.

Angažovanje i znanje Sonjinih lekara i terapeuta, kao i njen ogroman trud i rad, sprečili su progresiju bolesti i omogućili blago poboljšanje njenog zdravstvenog stanja.

O autoru

Marko Obradović Edge, multidisciplinarni umetnik koji se u svojoj dosadašnjoj karijeri pored unutrašnje arhitekture za koju se školovao na FPU u Beogradu najmanje bavio ovom strukom. Ono po čemu je svojstven je da ono što mu je poslovna svakodnevica kombinuje sa velikom lakoćom i slalom vozi kroz sve te srodne grane umetnosti.

Marko Edge
foto: Printskrin/Instagram

Grafički, industrijski dizajn i fotografija su jezik koji veoma tečno govori u sporazumevanju sa mnogobrojnim klijentima tokom dana, dok noću iza sebe ostavlja neverovatne fotografije sa mnogobrojnih muzičkih festivala kako u našoj tako i u zemljama Evrope.

Sonja nije samostalna ni u jednom segmentu života iako svakodnevno pije lekove koji ublažavaju nevoljne pokrete i tremor, nosi potkolene ortoze, korektivni mider i prima terapiju botoksa koja joj omogućava kratkotrajno stajanje i hodanje uz pomoć drugog lica.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 616 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human616 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-533508-52

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002860.9

Kako bi Sonja što duže ostala na svojim nogama i uz pomoć terapija samostalno hodala, neophodno joj je lečenje u RH cetru Renona u Slovačkoj, kao i sredstva za ortopedska pomagala i neurometabolicke terapije aminokiselinama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track