RODITELJI ZBUNJENI, TO JE POVOLJNO?! Rekreativna za osnovce na Divčibarama i do 27.000 dinara, šta sve ulazi u tu cenu
Ilustracija, Foto: Screenshot

posle više od godinu dana pauze zbog kovida

RODITELJI ZBUNJENI, TO JE POVOLJNO?! Rekreativna za osnovce na Divčibarama i do 27.000 dinara, šta sve ulazi u tu cenu

Društvo -

Cene ipak iznenadile roditelje koji se pitaju zašto toliko koštaju

BEOGRAD - Roditeljima su stigle ponude za rekreativne nastave koje se zbog kovida više od godinu dana nisu održavale. Cene su ipak godina iznenadile roditelje koji se pitaju zašto toliko koštaju?

Divčibare
foto: Printscreen YT

Cena rekreativne nastave na Divčibarama ide i do 27.000 dinara. Šta određuje cenu? "Ono što ja mogu da vam kažem što se tiče Centra dečjih letovališta, visina aranžmana obuhvata broj pansiona, boravišnu taksu, osiguranje, prevoz ukoliko škola želi što je najčešće slučaj, dvadesetčetvoročasovnu zdravstvenu zaštitu, animatore, rekreatore. To je ono što ulazi u cenu za rekreativnu nastavu", rekla je za TV Prvu Aleksandra Stefanović iz Centra dečjih letovališta, koji je juče proslavio 66 godina postojanja.

Naknada za učitelja

Cena rekreativne varira od škole do škole i u zavisnosti u kojoj je visini Savet roditelja te škole izglasao naknadu za učitelja pa se dešavalo da rekreativna u istom hotelu i potpuno istom terminu za neke bude skuplja i po par hiljada jer recimo učiteljica u jednoj školi vodi decu za naknadu od po 1.500 po đaku a u druga u drugoj školi za 5.000 po đaku.

Trenutno imaju šest aktivnih odmarališta u Srbiji - Bukulja, Divčibare, Rudnik, Šuplja stena, Goč i Tara. "Pre svega su namenjena deci iz Beograda, predškolcima, đacima i sportistima, ali su zapravo namenjena svima. Vrata su otvorena i individualnim korisnicima", rekla je. "Prosečna cena pansiona za decu iznosi 1.600 dinara, što je zaista veoma povoljno", rekla je objašnjavajući da pansion podrazumeva noćenje, doručak, ručak, večeru i užinu kada su osnovci u pitanju.

Zlatibor
Zlatiborfoto: Shutterstock

"Cena varira od perioda boravka i od odmarališta", rekla je i dodala da prosečna cena punog pansiona za odrasle iznosi oko 2.300 dinara. S obzirom na cenu rekreativnih nastava, Stefanović je istakla da je moguće isplaćivanje na šest mesečnih rata pre organizovanja samog putovanja. Ovom prilikom je istakla i da će u narednom periodu biti orjentisani na zamenska putovanja i da će svima koji nisu uspeli da realizuju ta putovanja u protekle dve godine, to sada omogućiti. "Sve nam diktira epidemiološka situacija", dodala je.

Kurir.rs/TV Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja