BRAVO ZA HRVATA, BRAVO I ZA SARAJLIJU! Gore mreže, odgovor iz Srbije na poruku Hrvata o Ukrajini! EVO JA SAM SE RODIO U TOJ SFRJ
Foto: EPA/Robert Ghement

a tema ukrajina...

BRAVO ZA HRVATA, BRAVO I ZA SARAJLIJU! Gore mreže, odgovor iz Srbije na poruku Hrvata o Ukrajini! EVO JA SAM SE RODIO U TOJ SFRJ

Društvo -

BEOGRAD - Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u osmi dan a na Balkanu buknula je živa rasprava na tu temu.

Ukrajina
Ukrajinafoto: Aris Messinis / AFP / Profimedia

Društvene mreže prosto su se usijale na relaciji Beograd-Zagreb-Sarajevo pa je iz svakog grada neko ponešto napisao na temu straha da bi nekom od komšija moglo da padne na pamet da reprizira devedesete.

FALE SAMO TARABIĆI! POSLE NOSTRADAMUSA, GLAVNA TEMA I PROROČANSTVO BABA VANGE: Evo šta je sve predvidela za Putina u 2022. godini!

U jednom trenutku na Srbiju se sručilo čudo od zlobnih poruka i komentara, ali u moru ružnih reči istupio je i jedan Hrvat sledećom porukom:

On je na Reditu napisao da razume i podržava stav Srbije kad je reč o krizi u Ukrajini, kao i da nam pripadnici njegovog naroda nisu neprijatelji.

"Tako da želim da znate da i u ovim čudnim, neobičnim vremenima se setite da vam prosečni Hrvat, i prosečni stanovnik zemlje nije neprijatelj, samo budala jeste", poručio je on u postu.

0665928661, metro, Ukrajina
foto: Aris Messinis / AFP / Profimedia

Nije trebalo mnogo da mreže buknu i da se uključe svi žitelji nekadašnjih naroda i narodnosti.... Čak su se citirali i stihovi pesama i pominjalo bratstvo i jedinstvo.

"Svaka čast, ovo je predivno!", "Pozdrav svim dobrim ljudima. Hajde da navijamo za MIR. Samo da rata ne bude… Tako je pevao Đole. A vidi ovo", "Podržavam ove iskrene komentare! Čovečanstvo je jedno! A politika, religije i ekonomija ga dele na parčiće otuda sukobi.

Bogatstvo je zao duh. Ljubav je jedna i sve!", "Slažem se, svi želimo mir.. Dosta nam je rata, treba da gledamo na budućnost naše dece. Mir u svetu", "Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svoga i rata neće biti", nizale su se poruke na ovoj mreži.

"Pametno i tačno. Ako budemo imali pameti, setićemo se da su nam misli u školskoj klupi bile iste i da smo se voleli i da nismo uviđali razlike!! Rat neće nasmejati nikoga!!"...

"Rodio sam se i živeo jedan deo života u bivšoj SRFJ, mogu reći da sam puno bolje živeo tada. Podržavam sve ljude bilo koje vere i nacije koji su protiv rata, prokleti rat ne može donet nikom dobro. Pozdrav za sve dobronamerne ljude", poručio je komentator pod nikom "Jugosloven".

Neki su u porukama čak pozivali ostale da "ne dozvole da nas iko više zavadi".

Pozdrav, dobri čoveče. Drago mi je da ima normalnih ljudi na svim stranama, napisao je jedan korisnik....

... a drugi odmah poručio i ovo: "Da nam se vrate vremena kada su "mešani" brakovi bili normalnost. Dovoljno!"

Kurir.rs/Reddit

Bonus video:

01:13

Ukrajinski zvaničnici potvrdili: Ruske trupe preuzele Herson

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track