IN CORPORE SANO I U UŽIČKOJ GIMNAZIJI: Učenici oduševili nastavnicu za 8. MART, bolji poklon nije mogla ni da sanja! (VIDEO)
Poklon gimnazijalaca nastavnici, Foto: Printscreen/TikTok

planetarni hit

IN CORPORE SANO I U UŽIČKOJ GIMNAZIJI: Učenici oduševili nastavnicu za 8. MART, bolji poklon nije mogla ni da sanja! (VIDEO)

Društvo -

Pesma "In corpore sano“ u izvođenju Konstrakte koja će predstavljati našu zemlju na "Evroviziji" ne samo da je izazvala veliki odjek u javnosti već je inspirisala i učenike gimnazije u Užicu da naprave orginalan poklon omiljenoj profesorki za Dan žena.

Učenici ove škole, odeljenje II/3 pod jaknim utiskom pobedničke numere snimili su na plejbek imitaciju njenog izvođenja na "Beoviziji“ i svoju profesorku, kako ona sama kaže - oduševili.

Juče, na času informatike, gimnazijalci su snimili spot, a danas su video zapis, na njenom času, pokazali profesorki srpskog jezika Mirjani Blagojević. Kao osmomartovski poklon, svi do jednog, otpevali su stihove od prve do poslednje reči.

- Ne samo da su me razgalili pesmom i spotom, da ih interesuje svaki stih, nego su i tražili da na današnjem času analiziramo pesmu. To je bila njihova pozitivna reakcija na izbor našeg predstavnika za pesmu "Evrovizije“. Najviše ih je zanimalo šta znači "nemam knjižicu“ - rekla je za Blic Mirjana Blagojević.

Odušeljevna profesorka je, kako sama kaže, đacima pojasnila da "nemam knjižicu“ može imati višestuko značenje.

- Rekla sam im da samostalni umetnici nemaju zdravstveno osiguranje i da je njen prijatelj iz grupe umro iz tog razloga. Zatim, može da znači "zdrava sam, izvan stvarnosti, nisam podložna manipulaciji“. "Nemam knjižicu“ moglo bi da se tumači i sa "nisam član partije“. Preveli su i stihove na latinskom, i njih smo tumačili - navodi profesorka šta je rekla đacima koji su sa budnom pažnjom pratili analizu "In corpore sano“.

Nije to za Mirjanu Blagojević danas bilo jedino iznenađenje, sa njim i oduševljenje, koje su joj učenici priredili. U drugom odeljenju, na jednom od narednih časova, đaci su je dočekali buketom cveća sa posvetom: "Umetnica mora biti zdrava“.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track