AMERI SE PRVI ISKRCALI U BEOGRAD: Očekuje se 700 kruzera sa čak 80.000 turista i 30.000 članova posade! (FOTO)
Foto: Tursitička organizacija Beograda

Počela nautička sezona

AMERI SE PRVI ISKRCALI U BEOGRAD: Očekuje se 700 kruzera sa čak 80.000 turista i 30.000 članova posade! (FOTO)

Društvo -

Uplovljavanjem broda "Viking lajf" sa 115 američkih turista i 40 članova posade počela je ovogodišnja nautička sezona za kruzere u Beogradu.

- Turistička organizacija Beograda tradicionalno organizuje svečano otvaranje nautičke sezone za kruzere - kaže Miodrag Popović, direktor TOB:

- Za Beograd dolazak kruzera mnogo znači zbog prihoda i promocije, jer su brodovi najveći i najbolji način promocije jednog grada. Očekujemo oko 80.000 gostiju i, ukoliko nam sve okolnosti dozvole, nadamo se odličnoj nautičkoj godini. Ako se i ove godine pokažemo kao dobri domaćini, naredne godine će ih biti još više.

1 / 5 Foto: Tursitička organizacija Beograda

Naredni kruzer "Amaverde" uploviće već 24. marta i na njemu će, takođe, biti američki turisti.

Ukoliko se ostvare najavljeni dolasci, Beograd će ove godine zabeležiti jednu od najboljih nautičkih sezona. Naime, kompanije su najavile pristajanje 700 brodova, kojima bi trebalo da dođe 80.000 putnika i 30.000 članova posade.

Istina, kruzeri su u protekle dve godine sporadično uplovljavali, ali dolaskom "Vikinga" ponovo počinje serija "belih brodova" koje pamtimo pre početka epidemije. Sezona kruzera traje do sredine novembra.

Najduže krstarenje organizuje kompanija "Viking" i ono traje 15 dana, a počinje u Amsterdamu i završava u Đurđu (Rumunija).

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja