OVO JE BIZNISMEN ČIJI SU GROB ISKOPALI VANDALI JER SU MISLILI DA JE UNUTRA BLAGO! Sin za Kurir: POLICIJA I JA SUMNJAMO NA ISTE
Aleksandar Janković, Foto: Privatna arhiva

STRAVIČNO

OVO JE BIZNISMEN ČIJI SU GROB ISKOPALI VANDALI JER SU MISLILI DA JE UNUTRA BLAGO! Sin za Kurir: POLICIJA I JA SUMNJAMO NA ISTE

Društvo -

Razbojnici su ostali praznih šaka iako su mislili da je pokojni Aleksandar sahranjen sa blagom

Grob biznismena Aleksandra Jankovića (64), zvanog Hina, raskopali su nepoznati razbojnici na groblju u Bačkom Petrovom Selu, jer su čuli glasine da je sahranjen sa gomilom novca, nakita i dukata. Njegov sin Mihajlo Janković za Kurir kaže da sumnja na to ko bi mogli biti razbojnici, baš kao i policija.

Ipak, kako je istraga i dalje u toku, više detalja nije mogao da nam otkrije. Ipak, ispričao nam je priču o stravičnom prizoru koji je zatekao na grobu oca kog je sahranio pet nedelja ranije.

- Prošle nedelje zvali su me iz komunalnog preduzeća koje brine o groblju. Rekli su mi da je grob mog oca raskopan. Kazali su mi da je čuvar groblja zatekao oskrnavljen grob i odmah zvao svoje nadređene, nakon čega su oni obavestili policiju - kaže on.

Razbojnici su, međutim, ostali praznih šaka jer u sanduku nisu našli ništa, pa su ostavili uništen i oskrnavljen grob za sobom i pobegli. Mihajlo je potom odjurio na groblje, gde je tatekao inspektore na uviđaju.

- Video sam da je grob otkopan. Jedan deo očevog sanduka bio je otvoren. Poklopac je bio podbočen nekom daskom, da se ne bi zatvorio. Pljačkaši su inače izvukli jastuk ispod očeve glave i odneli ga, verovatno su mislili da je u jastuku bilo zašiveno nekakvo blago, tako su mi rekli policajci. Inače, moj otac je bio imućan preduzetnik, što su svi znali, pa je verovatno zato počela da kruži priča po selu da je sahranjen sa velikim bogatstvom.

Mihajlo, kog je veoma uznemirio ovaj incident, se nada da će policija brzo otkriti pljačkaše groba njegovog oca.

- Zlotvori ga ne puštaju ni da počiva u miru. Nadam se da će razbojnici vrlo brzo biti uhapšeni. Tatin grob smo sredili ponovo i nadam se da mu niko više neće narušavati večni mir - zaključuje Mihajlo.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track