DIREKTOR RHMZ-a POTVRDIO: Dolazi nam naglo zahlađenje! U naredna 2 sata u ovom delu Srbije stiže kiša! Evo kada se vraća sunce
Prof. dr Jugoslav Nikolić, Foto: Beta Zoran Živković, Ana Paunković, Dado Đilas

TUMBA SE VREME

DIREKTOR RHMZ-a POTVRDIO: Dolazi nam naglo zahlađenje! U naredna 2 sata u ovom delu Srbije stiže kiša! Evo kada se vraća sunce

Društvo -


Vremenski rolerkoster od danas pa do nedelje

Posle niza sunčanih dana, u Srbiju je stiglo najavljeno zahlađenje i naoblačenje sa zapada i jugozapada, koje ponegde uslovljava kišu i lokalne pljuskove, a negde će biti čak i snega, otkriva za Kurir prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ.

Prof. Dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ
foto: privatna arhiva

Kako je naveo, od danas pa sve do nedelje, 3. aprila, u Srbiji će biti pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

- Na zapadu i severu Srbije, kumulativno za četiri dana, očekuje se od 30 do 50 milimetara kiše, dok će znatno manje padavina biti na jugoistoku zemlje - rekao je on i najavio da se na visokim planinama, iznad 1.500 m visine, kiša preći u sneg u petak uveče i noću ka suboti, dakle, između prvog i drugog aprila.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Prema poslednjim najavam RHMZ kiša se u naredna dva sata očekuje na jugozapadu Srbije. Ova najava je na snazi od 15.20 do 17.20 sati, navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

- U subotu tokom dana sneg će početi da pada i na visinama od oko 1.000 metara, a u noći između subote i nedelje mešovite padavine, u vidu susnežice, kratkotrajno se očekuju i u nižim predelima. U nedelju, 3. aprila, posle podne i uveče se očekuje prestanak padavina - rekao je Nikolić i dodao da će šansi biti čak i za jutarnje mrazeve.

Nova Varoš, Ivanjica, sneg, smetovi
foto: RINA

- Početkom naredne sedmice 4. i 5. aprila očekuju se slabi jutarnji (prizemni) mrazevi. U toku dana na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima povremeno slaba kiša, na planinama sneg. Od srede, 6. aprila, možemo očekivati postepeno razvedravanje i porast temperature - zaključio je naš sagovornik.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

00:20

Pogledajte kakvo vreme nas očekuje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja