DANAS NOVE CENE GORIVA: Ima šanse da dizel i benzin POJEFTINE, evo i za koliko je niža cena nafte!
Berza kroji cene, Foto: Profimedia

kontrolisane cene

DANAS NOVE CENE GORIVA: Ima šanse da dizel i benzin POJEFTINE, evo i za koliko je niža cena nafte!

Društvo -

Cena barela nafte tipa "brent" koju prate cene u Srbiji je na svetskim berzama pala sa 104 dolara od prošlog petka na 101 dolar, što je pojeftinjenje od skromnih 3%.

Ipak, ovo daje nadu da će i cene evrodizela i benzina BMB 95 danas biti korivane blago naniže, budući da domaći cenovnici ovih energenata prate kretanja na svetskom tržištu.

Tačan iznos ovog goriva biće poznat do 15 časava, kada ga na svom sajtu objavi Ministartvo trgovine.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je produžila Uredbu o ograničenju visine cena naftnih derivata, koja će važiti do 30. aprila.

CENE VAŽE OD 01.04 DO 08.04.
CENE VAŽE OD 01.04 DO 08.04.foto: Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija

Prema uredbi Vlade Srbije o ograničenju cena naftnih derivata evrodizel i evro premijum BMB 95, Ministarstvo rudarstva će danas najkasnije do 13 časova, kako i svakog petka, obračunati prosečnu veleprodajnu cenu ovih energenata i dostaviti je Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje će najkasnije do 15 časova utvrditi i objaviti najviše maloprodajne cene koje će važiti u narednih sedam dana.

Do tada će važiti maksimalne cene 197 dinara za litar evrodizela, i 175 dinara za litar evro premijum BMB 95, kako je utvrđeno 1. aprila.

Za poljoprivrednike na pumpama NIS ostala je ista cena od 179 dinara za evrodizel, a dozvoljeno im je i da 60 litara sipaju u kanister.

Inače, najviša maloprodajna cena sa porezom na dodatu vrednost za evrodizel i bezolovni benzin BMB 95 utvrđuje se u iznosu prosečne veleprodajne cene derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara.

Kurir.rs

Bonus video:

05:41

Ministarka Matić navodi za Kurir da se cene životnih namirnica NEĆE MENJATI do maja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track