DEVEDESETIH SE BORIO NA KOSOVU, U ORUŽANOJ AKCIJI JE TEŠKO RANJEN, OSTAO JE INVALID: Ratni vojni invalid dobio pomoć
Foto: Privatna Arhiva

humano

DEVEDESETIH SE BORIO NA KOSOVU, U ORUŽANOJ AKCIJI JE TEŠKO RANJEN, OSTAO JE INVALID: Ratni vojni invalid dobio pomoć

Društvo -

Duško Vukajlović iz Brusa se devedesetih godina, kao pripadnik srpske vojske, borio na Kosovu, gde je u oružanim akcijama teško ranjen. Ostao je invalid, ali nije klonuo duhom.

Vukajlovića, koji se borio i na Košarama, ovih dana su posetili general Bratislav Dikić, predsednik bratskih udruženja ratnih veterana Srbije i Repulike Srpske, i Valentina Milosavljević, predsednica Opštine Brus.

Dikić je Vukajloviću, inače invalidu prve kategorije, uručio električna invalidska kolica, kao donaciju porodice Kostić iz Svrljiga. Takođe, Vukajloviću je uplaćeno i 50.000 dinara pomoći.

Bratislav Dikić
foto: Privatna Arhiva

Inače, Dikić i Milosavljevićeva su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo stepenom brige koju država Srbija poklanja borcima, ratnim vojnim invalidima, članovima porodica poginulih boraca...

Posebno su istakli donošenje novog Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, koji je stupio na snagu 1. januara 2021. godine. Pomenutim zakonom, borcima koji su se iz ratova vratili sa invaliditetom i porodicama palih boraca, baš kako i zaslužuju, značajno su uvećana primanja po gotovo svim osnovama i uvedena su dodatna prava, poput prava na kupovinu motornog vozila za teške invalide, prava na troškove rehabilitacije, besplatan prevoz na teritoriji cele države itd.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track