STANARI VIDOVDANSKE POTPISALI UGOVORE ZA NOVE STANOVE! 9 meseci je prošlo od kad se sve srušilo KAO KULA OD KARATA (FOTO)
Vesić sa stanarima iz Vidovdanske, Foto: Suzana Trajković, Printscreen

NEĆE OSTATI BEZ KROVA NAD GLAVOM

STANARI VIDOVDANSKE POTPISALI UGOVORE ZA NOVE STANOVE! 9 meseci je prošlo od kad se sve srušilo KAO KULA OD KARATA (FOTO)

Društvo -

U nekim slučajevima biće i nešto veći nego što su bili, a rok za završetak zgrade je četiri meseca od završetka projektovanja

Porodice koje su stanovale u zgradi u Vidovdanskoj ulici na broju 2a u beogradskoj opštini Vračar juče su potpisale ugovore s Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za nove stanove na istoj lokaciji nakon što se njihova zgrada obrušila prilikom gradnje objekta na susednoj parceli.

- Za nekoliko dana, 16. aprila, biće nepunih devet meseci otkako se desila nesreća u Vidovdanskoj ulici. Danas sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo problem stanara iz Vidovdanske rešili - istakao je za Kurir televiziju Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda:

Vesić Vodovdanska
foto: Kurir Televizija

- Kada se obrušila zgrada u Vidovdanskoj 2a, tada sam pričao sa stanarima i rekao da će grad naći rešenje da se oni obeštete i da im se nađu novi stanovi. Pred nama je bio dug put da bismo došli do toga da nova zgrada počne da se gradi. Stanari su prvo dobili pomoć od Centra za socijalni rad, onda je opština Vračar dala pomoć, smestili smo ih u gradske stanove, gde će biti do ulaska u nove stanove, i time smo obezbedili da niko od njih ne bude na ulici.

Vesić Vodovdanska
foto: Kurir Televizija

Prema Vesićevim rečima, grad je istovremeno pregovarao i sa vlasnikom parcele u Vidovdanskoj 4, koji je gradu poklonio parcelu sa obavezom da se izgradi određen broj kvadrata. Na taj način će grad doći do više od 1.250 novih kvadrata, svi stanari će dobiti nove stanove koji će u nekim slučajevima biti i nešto veći nego što su dosad bili, a rok za završetak zgrade je četiri meseca od završetka projektovanja. S. T.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track