PORUČILA SAM NA INTERNETU JASTUK ZA BEBU, A DOBILA UŽAS: Džak napunjen i vezan, kao za SMEĆE! I to nije sve! (FOTO)
Foto: Profiemdia

PREVARENA

PORUČILA SAM NA INTERNETU JASTUK ZA BEBU, A DOBILA UŽAS: Džak napunjen i vezan, kao za SMEĆE! I to nije sve! (FOTO)

Društvo -

Sve veća crna lista onlajn trgovaca i sve više prevara na internetu

Sa pandemijom koronavirusa ljudi su se masovno okrenuli trgovini preko interneta. Kako je sve više kupaca koji poručuju razne proizvode, kozmetiku i graderobu preko profila i stranica na društvenim mrežama, tako se znatno povećao i broj trgovaca koji u ogromnom broju slučajeva prevare kupce.

O tome svedóči i sve veća crna lista onjaln trgovaca, ali i svakodnevne objave prevarenih građana na društvenim mrežama koji dele svoja neprijatna iskustva sa svojim pratiocima.

Naime, u jednoj grupi potrošača na društvenoj mreži Fejsuk članica grupe je objavila fotografiju jastuka koji je dobila, a naručila je nešto sasvim deseto za bebin krevetac.

- Naručiš jedno, a dobiješ nešto što se ne može ni jastukom nazvati. O ostatku neću ni da komentarišem - napisala je ona.

jastuk, onlajn kupovina
foto: Printskrin/Facebook

Ovakva objava kao i mnoge druge razbesnele su članove grupe koji su u komentarima ispod posta pisali svoje iskustva, ali i da su šokirani bezobrazlukom trgovca koji posluje onlajn na ovakav način.

- Ovo nije ni sašiveno, već neki džak napunjen i vezan, kao za smeće - stoji u prvom komentaru:

- To kao da je dete od pet godina uvežbavalo kreativnost sa posteljinama iz bakinog ormara. Dobro je da ste objavili da ne nasedne neko na to. Najgore je kad koriste tuđe slike na svojim profilima - prokomentarisala je jedna članica. Ipak svi su bili saglasni sa tim da je jastuk užasan i da beba sigurno ne bi mogla ni da koristi ovako debeli "jastuk".

- Je l' bi to što ste dobili trebalo da bude jastuk ili... - upitao je jedan član grupe:

- Ne razumem šta je ovo, nedefinisana stvar, užas! Danas svako uzme mašinu i šije objavljujući tuđe slike radova i tako podvaljuje narodu.Sramota!

Jedna članica grupe je savetovala prevarenoj ženi da slučaj prijavi inspekciji.

- Imate račun, imate dokaz sad pravo u inspekciju - napisala je ona. Kod poručivanja paketa onlajn uvek se nametne pitanje kupca zbog čega ne sme da otvori paket kad kurir to donese i da ukoliko se dese ovakve stvari istog trenutka vrati nazad.

- Zašto ne tražite da otvorite paket pre preuzimanja i plaćanja na licu mesta i ako vam ne odgovara istom u ruke i nazad. Ovo ne znate šta vas čeka jer su većina prevaranti danas - piše u jednom od komentara.

Kurir.rs

Bonus video:

02:11

STRUČNJACI O NOVIM TRIKOVIMA TRGOVACA: Opijum marketinga zavladao u Srbiji, prazni rafove i tera u minus!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja